Youtubern Nina: ”Jag vill inspirera och prata sociala medier”

Nina Rademaekers är en av dressyrens största influencers. Hon ska vara med på DressagePowers kick-off och ser fram emot det.

– Jag vill inspirera och prata om sociala medier, både hur man kan använda dem och vad man ska göra om någon stöter på hat, säger Nina.

Nina Rademaekers har just blivit senior och i går debuterade hon Grand Prix bland seniorerna.

– Målet för i år är att rida Live Arena & DressagePower Grand Prix Tour med Dorano, min soul mate. Jag hoppas att det ska gå bra så att jag kan få åka ut på en trestjärning Grand Prix, säger Nina.

Att vara senior känns lite konstigt, berättar hon.

– Det känns bra att jag fick avsluta mina ungdomsår på topp när jag vann Lövsta Future Challenge i Friends. Jag ser fram emot att bli senior, men det är lite konstigt, nu ska jag vara senior hela livet, säger Nina.

Hon tror på konceptet DressagePower Academy.

– Det är jättebra initiativ. Jag tror att det behövs, när jag var liten gick jag på ridskola och fick lära mig väldigt mycket om hästen och allt runtomkring. Men det känns som att många får egna ponnyer tidigare och då kanske man missar den teoretiska biten.

Nina skiljer sig åt från många andra dressyrryttare i toppen genom att hon försörjer sig på sociala medier och inte på hästverksamhet. Hon har till exempel 85 500 följare på Instagram.

– Det är helt fantastiskt. Det är väldigt bra att kombinera med en satsning inom dressyr. Det är jättekul att dela med mig av vardagen och med- och motgångar. Alla kanske inte hade tyckt att det var kul att kila runt och filma när man är på tävling men för mig blir det en liten pysventil ut ur tävlingsbubblan. Man får lite perspektiv på vad man håller på med.

Hur sociala medier fungerar är något Nina vill dela med sig av på akademins kick-off.

– Jag hoppas kunna inspirera och någon kan kanske dra lärdom av vad jag pratar om. Visa hur man kan använda sociala medier men också säga att det kanske inte är något för alla. Hur man ska bete sig på nätet om någon blir utsatt för hat eller så.

Vill du läsa mer om Nina Rademaekers?

Youtube: Ninas rader

Instagram: @Ninasrader

Blogg: www.ninasrader.se