Vi minns det härliga tävlingsåret med DressagePower

DressagePowers fem tävlingstourer lockar både ryttare, publik och arrangörer. För att inte tala om att funktionärerna gärna jobbar när det är kürtävlingar
Fyra av finalerna gick i Linköping i höstas, och en i Friends arena.

”Fina hästar”
DressagePower Future Stars är tävlingen för hästar mellan 7 och 9 år, tänkt att förbereda hästarna för de högsta klasserna. En av tävlingens grundare, Peter Härnstam, är nöjd med årets resultat, där Stefan Jansson och Zidney segrade i Friends. ”Vi sade det på prisutdelningen jag och Kristian, att det är häftigt att vara här på vår tävling med så fina hästar. Det har varit ett fantastiskt gäng så det är jättekul”, säger Peter Härnstam.

Minna åkte hem med 100 000 kronor
I LiveArena DressagePower Grand Prix Tour segrade namnkunniga Minna Telde och Isac. Förstapriset? En check på 100 000 kronor, ovanligt stora pengar när det gäller dressyr i Sverige. ”Jag tycker att DressagePower är en superbra idé. Spännande sponsorer och vi ska vara rädda om Peter och Kristian som gör ett superjobb. Det är klart att vi är med och ser till att det blir en bra tour”, sade Minna Telde tidigare under hösten.

Tävling i skarpt läge
Bland de unga ryttare som deltog i LiveArena DressagePower Young Rider Trophy var det Filippa Norrman och H.S. Indigo som drog in högst poäng bland domarna.
Men varför startade då DressagePower en tävling för Young Riders? Vi tar frågan till Peter Härnstam, grundare av DressagePower. Hans svar: ”Vi vill erbjuda våra ungdomsryttare en chans till en tävlingsform i skarpt läge, speciellt att träna på att rida en kür. För publiken blir det ett tillfälle att se våra mest talangfulla ungdomar rida dressyr när den är som bäst, nämligen till musik”.
DressagePower Junior Trophy, tävlingen för ryttare upp till 18, togs hem av Matilda Jakobsson på Capuccino.

Känsla av mästerskapsfinal
Men det är inte bara unga ryttare som får tävla i DressagePowers tourer – även seniorer som är 50 + har sin egen tävling, DressagePower Senior Trophy. Det blev Ann Hammarlund som red hem segern på sin Macon.
– Att vi lagt till juniorerna och 50+ ryttarna till finalhelgen ger tävlingen en känsla av mästerskapsfinal. Ska våra ungdomar lyckas i stora internationella sammanhang behöver de träna på denna känsla, säger Peter Härnstam.
Senare i januari öppnar anmälan till DressagePowers tävlingar.

DressagePower Club stöttar talanger
Sist, men inte minst: DressagePower Club. Det är klubben där vi som är ridsportintresserade kan vara med för att få exklusiva mötesplatser under de stora tävlingarna – och det är där vi kan stötta både ryttare i DressagePowers tävlingar och unga talanger i DressagePower Academy Dressage & Jumping, genom att klubben delar ut stipendier. Var med du också!

PS. Det är inte för sent att ansöka till DressagePower Academy Dressage & Jumping. Läs mer här.