Träff med topp 10-ryttare när akademin avslutades i Friends

Fyra av de ryttare som red topp 10 i Friends träffade DressagePower Academys ryttare under den avslutande träffen för akademin.
– Det kändes jättehäftigt att kunna ge deltagarna en timme med de fyra ryttarna. Jag ställde frågor om hur de tagit sig dit de är i dag, och det var fyra väldigt olika historier. Allt från Cathrin Dufour som planerat att sluta rida när hon var 21 till Therese Nilshagen som började tävla på hög nivå väldigt sent. Det kändes väldigt exklusivt, säger Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare.

Egen kommentator för deltagarna

Andra inslag under dagen var att titta på Grand Prix med Kristian von Krusenstiernas kommentarer i lurar.
– Jag kommenterade bara för deltagarna i akademin. När man tittar på världens bästa ryttare som rider Grand Prix blir det lätt lite abstrakt. Jag pratade om hur man lägger upp ett Grand Prix-program och vad man tänker på genom programmet, säger Kristian von Krusenstierna.
Biljetterna till Friends ingick i avgiften för akademin, och deltagarna satt på en läktare tillsammans, medan föräldrarna fick betala självkostnadspris om de ville delta.
Hur summerar då Kristian von Krusenstierna första året med akademin?
– Det har varit fantastiskt och det har blivit fler utbildningstillfällen än vi haft som plan. Vi har tagit in väldigt mycket bra feedback som vi kan ta med till år två. Vi nöjda med den kompetens vi tagit in, vi har ett starkt team i akademin.

Stipendiater. Therese Nilshagen och Annica Wiberg från DressagePower har utsett två stipendiater. Från vänster syns Therese Nilshagen, stipendiaterna Ida Kjeller och Liv Arvidsson samt DressagePowers Annica Wiberg.