Tolv finalister klara

Tolv finalister klara att fightas om en kvarts miljon kronor efter sista kvalet i Djursholm


Efter en spännande sista kvalomgång av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour är tolv ryttare nu klara för finalen i Linköping den 28 oktober. Vinnare av sista kvalet blev Jeanna Högberg med ståtlige Duendecillo P.


– Nu ska jag träna ordentligt till finalen så att vi kan slå Mads, säger Jeanna Högberg med ett skratt.

Sista kvalet av Grand Prix Tour arrangerades på Djursholms Ridklubb. Efter dagens klass omkullkastades ställningen inför finalen och ryttare med endast ett tidigare kval lyckades slå sig in bland de tolv finalisterna. Startfältet innehöll en bra mix av ekipage med flertalet internationella meriter och framgångar blandat med unga stjärnskott.

Kvalvinnare blev Jeanna Högberg på 72,492 %, därefter kom Mads Hendeliowitz med Sir Adam på 70,525 % tätt följd av Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto des Frettes på 70,442 %. Sista placeringen knep Nina Rademaekers med Dorano på 68,509%.

– Min kür känns alltid bra att rida, idag hade jag tyvärr lite dyrbara missar. Till finalen ska jag inte ändra så mycket, förutom att se till att jag rider bättre piruetter, säger Charlotte Haid-Bondergaard.


Final i Linköping den 28 oktober

Bland de tolv som kvalat till finalen finns bland annat fjolårets vinnare Paulinda Friberg som tog tillfället i akt och investerade i en ny häst för prispengarna hon vann förra året. Även 17-åriga talangen Cecilia Bergåkra har en finalplats efter att ha levererat stadigt i kvalen.

– Vi ser fram emot en final som kommer att hålla en hög klass och där många kommer att gå för segern. Eftersom alla tidigare resultat nollställs kommer det att bli extra spännande, säger Peter Härnstam, projektledare DressagePower.


Finalister LiveArena Grand Prix Tour 2018

Paulinda Friberg – Di Lapponia T

Clara Espinosa – Gordon

Denise Ljungqvist – Soéga

Charlotte Haid-Bondergaard – Roberto des Frettes

Lina Dolk – Biggles

Jeanna Högberg – Duendecillo P

Gunilla Byström – Vectra

Cecilia Bergåkra – Duchesse

Emma Karlsson – Midt-West Casino

Mads Hendeliowitz – Sir Adam

Carina Bondesson – Pronto

Lena Wiman – Donnerstein