Succé när första finalen av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour & Young Rider Trophy avgjordes

Mycket stod på spel när finalisterna i Grand Prix Tour och Young Rider Trophy gjorde upp om segercheckarna på Smedstad Ridcenter i Linköping i helgen.

– Det låg en hel del nerv i luften, det gick inte att undgå. Men det är också det vi vill skapa, vi vill få ryttarna att rida och prestera i skarpt läge, säger Kristian von Krusenstierna, en av grundarna till DressagePower.

Favorittippade Paulinda Friberg och hennes fantastiska Di Lapponia T höll för trycket och tog hem segern i Grand Prix Tour med fina 73,958 procent. Med sig hem får Paulinda hela 100 000 kronor, en helt unik summa i svenska dressyrsammanhang.

– Jag har egentligen två val. Jag ska bygga nytt stall nästa år, men det känns så trist att lägga 100 000 på en betongvägg eller lite fönster, så vet ni vad, jag kommer faktiskt att köpa mig en ny häst, säger Paulinda glatt i sin segerintervju vid prisutdelningen till publikens jubel.

Tätt efter Paulinda kom Malin Rinné med Scharmeur på 73,500 procent, och på tredje plats kom Clara Espinosa med Gordon på 73,042. Minna Telde var ett annat favorittippat kort, men hon blev tvungen att stryka sig då hennes Isac inte kändes helt fräsch och ekipaget kom således inte till start.

Young Rider Trophy

I våra blivande stjärnors klass, Young Rider Trophy, segrade inte helt otippat Cecilia Bergåkra Berglund med Primavera. Cecilia har ett fantastiskt framgångsrikt år bakom sig och visade att formtoppen håller i sig.

– Jag hade en jättebra känsla idag. Primavera var verkligen pigg och med mig, så det var en helt fantastisk känsla, säger hon vid prisutdelningen.

Efter Cecilia kom Ludwig Wilken med Capo Knight på 69,417 procent.

Rekordhöga siffror för livesändningen
För andra gången sändes DressagePower live via DressagePower TV. Denna gång noterades rekordhöga siffror, vilket tyder på ett stort intresse, både för DressagePower, men också för enkelheten att lätt följa eliten hemifrån vardagsrummet. Klasserna kommenterades av en rutinerad trio; Kristian von Krusenstierna, Sigrid Bergåkra samt Mikael Carlstedt, som gjorde det enkelt för tittarna att följa med i ritterna.

Dessutom intervjuades alla ryttare efter sin start, ett grepp som gör det enkelt för både tv-tittare och publik att få ta del av ryttarens tankar och känslor.

Vill man titta på klasserna i efterhand gå till www.dressagepower.se/tv så finns allt material samlat där.

Stor publik på plats

Tävlingarna lockade mycket publik och det var en bra stämning och engagemang.

– Arrangörerna har gjort ett mycket bra jobb inför tävlingarna och det är en fantastisk anläggning att vara på. Det är en härlig puls och stämning, och det känns att det ligger mycket nerver i luften, säger Peter Härnstam, en av grundarna till DressagePower.

Förutom fina prispengar om totalt 260 000 kronor fick ryttarna även mycket fina hederspriser och varsin goodiebag.

 För fler uppdateringar följ oss i våra sociala kanaler

Facebook: DressagePower

Instagram: dressagepowerab

Hashtag: dressagepower