Succé för Rebecca Mauléon och Divine

Succé för Rebecca Mauléon och Divine i finalen av Future Stars

 Årets final av DressagePower Future Stars blev en riktig nagelbitare. Alla sex finalister presterade på topp, men en stjärna lyste extra klart och det var Rebecca Mauléon med sin stiliga fux Divine.

–Det känns helt fantastiskt. Det var jätteroligt. Det ligger så mycket hårt jobb bakom och när det väl går vägen så släpper allt, vi grät alla en skvätt, berättar Rebecca Mauléon.

Det var tredje året i rad som Future Stars arrangerades och traditionsenligt gick finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show. Till klassen var arenan välfylld och ekipagen fick verkligen känna på hur det är att rida på en spektakulär arena med härlig atmosfär. Årets snackis blev definitivt de fantastiska priser som deltagarna fick med sig hem.

– Vi är stolta över att ha en attraktiv tävling som lockar till sig många sponsorer. Stort tack till er, utan priser, ingen tävling, säger Peter Härnstam, grundare och ägare till DressagePower.

Efter första dagen var Sofie Lexner och Fame i ledning, men de fick nöja sig med en andraplats i finalen. Trea för andra året i rad blev Emilie Nyreröd med Floppy Disc.

– Det känns bra, klart jag hade velat avancera, men jag är jätteglad ändå, berättar Emilie Nyreröd.

Kristian von Krusenstierna är nöjd med finalen och ser fram emot nästa år:

–Syftet med tävlingen är att se vilka framtida stjärnor svensk dressyr har och det var precis den känslan man fick av klassen. Det var verkligen 6 framtidsekipage vi fick se. Härligt att kunna bjuda en sådan publik på fina hästar men också väldigt fin ridning. Vi ser mycket fram emot nästa år.

Resultat

  1. Rebecca Mauléon – Divine 73,500 %
  2. Sofie Lexner – Fame 72,725 %
  3. Emilie Nyreröd – Floppy Disc 71,150 %
  4. Stefan Jansson – Kitaro SB 70,075 %
  5. Jeanna Högberg – JH´s Daenerys 69,800 %
  6. Anna Österberg – Rolecz 66,675 %

Glöm inte att kolla in DressagePower TV för att se samtliga ritter i efterhand.