Succé för Clara Espinosa

Succé för Clara Espinosa när LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour startade

Strax över tjugo hugade ryttare satsade friskt när Grand Prix Tour körde igång på Strömsholm i helgen. Välmeriterade ryttare samsades med nya up and comings och det ser onekligen ut att bli en stark säsong.

– Det var en stor klass med mycket bra standard för att vara första GP küren för året. Många har finslipat på sina kürer och visade upp påhittiga linjer med bra musikval. Känns som det kan bli en väldigt stark säsong och det kommer bli en spännande fortsättning på touren 2018, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare för DressagePower.

 Intresset för Grand Prix Touren är större än någonsin och fortfarande strömmar det in anmälningar till årets kvaltillfällen. Första chansen att ta sig till den stora finalen i Linköping i oktober arrangerades i Strömsholm i helgen. Denna gång var det rutinerade Clara Espinosa med Gordon som med stor marginal knep segern och vinstchecken på 25 000 kronor.

– Gordon kändes väldigt fin. Vi har en bra kür, men jag visste att det skulle krävas en felfri ritt för att ha en chans att vinna i det tuffa startfältet. Vi har haft Gordon sedan han var två år och det har inte varit en självklarhet att han skulle gå Grand Prix, så det känns helt fantastiskt att vi är där vi är idag. Självklart hoppas jag på att få rida finalen i höst, säger Clara Espinosa glatt.

Bland de placerade hittar vi en härlig blandning av äldre och yngre duktiga ryttare.

  1. Clara Espinosa – Gordon 74,284 procent
  2. Denise Ljungqvist – Soéga 72,617 procent
  3. Lina Dolk – Biggles 1015 72,575 procent
  4. Gunilla Byström – Vectra 72,017 procent
  5. Jeanna Högberg – Duendecillo P 71,500 procent
  6. Emma Karlsson – Midt-West Casino 70,984 procent

Vill ni se klassen i efterhand besök DressagePower TV, där ni för endast 49 kronor kan få se alla ritterna och ta del av extramaterial så som segerintervjuer med mera.

Nästa kval av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour arrangeras den 13:e maj på Borås Ridhus.

För senaste nytt glöm inte att följa oss:

Facebook: DressagePower

Instagram: @dressagepowerab