Storfavoriten Paulinda Friberg höll för trycket

Storfavoriten Paulinda Friberg höll för trycket och tog ny seger i Grand Prix Tour

 Stort grattis till Paulinda Friberg som tillsammans med Di Lapponia T vann årets andra kval i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour.

Borås bjöd på förstklassigt väder när det var dags för andra kvalet i 2018 års omgång av Grand Prix Tour. Förra kvalvinnaren Clara Espinosa var sugen på ytterligare en vinst, men fick se sig besegrad av fjolårets totalvinnare av GP-touren, Paulinda Friberg med Di Lapponia T. Med 73,958 procent visade ekipaget att gammal är äldst och de ligger nu väldigt bra till inför finalen. Clara och hennes Gordon fick nöja sig med en andra plats och på tredje plats kom Carina Bondesson med Pronto.

– Det var roligt att klassen innehöll en mix av etablerade ekipage på GP-nivå till debutanter, säger Kristian von Krusenstierna från DressagePower.

Paulinda själv är nöjd med tävlingen och sin fina Di Lapponia T.

– Det kändes bra, hon var jättefin. Vi hade lite småfel, men känslan var bra och någonstans är det känslan som är det viktigaste, säger hon.

Framöver siktar hon på att rida nästa deltävling som går i Everlöv i slutet av juni så får hon se hur de andra kvalen passar hennes planering sen.

– DressagePower är ett fantastiskt initiativ, det är jättekul att det startat en sådan här tour i Sverige. Tävlingarna är alltid välorganiserade; man känner en trygghet när man anmäler sig att tävlingsplatsen kommer att ge bra förutsättningar för att det ska bli så bra som möjligt för häst och ryttare. Det är positivt att det tillkommit fler deltävlingar i år, det ger en större chans för dem som tävlar internationellt att kunna vara med också, säger Paulinda.

Rekordmånga anmälningar till årets tour

Det trillar fortfarande in anmälningar till touren, nu är det hela 31 ekipage anmälda. Än finns det chans att avancera, med tre återstående kvaltillfällen. Redan 24 juni är det dags igen, då Everlövs Ryttarsällskap arrangerar det tredje kvaltillfället.

Vill ni se klassen i efterhand besök DressagePower TV, där ni för endast 49 kronor kan få se alla ritterna och ta del av extramaterial så som segerintervjuer med mera.

För senaste nytt glöm inte att följa oss:

Facebook: DressagePower

Instagram: @dressagepowerab