Stefan Jansson och Zidney är bäst i Future Stars

Nu är finalen i DressagePower Future Stars avgjord. Det blev Stefan Jansson och hans Zidney (f. -10 e. Zuidenwind – Laurentino) som fick rida ärovarv och ta emot en prischeck på xx kronor. Ekipaget red på 75.435 procent.
– Det känns fantastiskt så klart. Det är en otroligt talangfull häst, det är nog den bästa jag haft. Jag hoppas kunna rida kval till Lövsta nästa år, han faller ju för åldersstrecket i DressagePower Future Stars, säger Stefan Jansson efter prisutdelningen.
Zidney gick i Friends som 5-åring och fick syn på en monitor – och blev jätterädd. Så Stefan Jansson har kört miljöarbete hemma i ridhuset med uppsatta monitorer.
– Det verkar ha hjälpt, han var helt lugn i dag, det var väl jumbotronen han reagerade på men det är lite svårt att få in en sådan i mitt ridhus, säger Stefan Jansson och skrattar.
Själv har han inga problem med att koncentrera sig på uppgiften.
– Jag kan fokusera när det väl gäller, om det inte blir fullständigt kaos på framridningen. Men i dag kunde jag koncentrera mig.

”Ett fantastiskt gäng”

Tvåa kom Sandra Sterntorp och Simmebros Martell med 71.915 procent, medan gårdagens vinnare, Rebecca Mauléon och Havanna II, hade tredje bästa procenten på 71.470.
DressagePower Future Stars är tävlingen för hästar mellan 7 och 9 år, tänkt att förbereda hästarna för de högsta klasserna. En av tävlingens grundare, Peter Härnstam, är nöjd med årets resultat.
– Vi sade det på prisutdelningen jag och Kristian, att det är häftigt att vara här på vår tävling med så fina hästar. Det har varit ett fantastiskt gäng så det är jättekul, säger Peter Härnstam.