Snart dags för en dag på ridbanan med akademin

– DressagePower Academy är stolt över att tillsammans med sin huvudpartner Agria göra denna unika utbildning möjlig för Sveriges lovande unga ryttare, säger Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare.
Akademin hann med ett fysiskt utbildningstillfälle i våras innan coronapandemin gjorde det svårt att ses.
– Utbildningen har fortsatt enligt planerna under året via DressagePower TV där vi sänder via samarbetet med LiveArena. Men nu är det dags för nästa fysiska utbildningsdag med clinics och föreläsningar, säger Kristian von Krusenstierna.

Den fysiska träffen är uppdelad på två ställen, Ågesta där Kristian von Krusenstierna driver stall, och i Billdal.
– Vi har också delat upp det så att föräldrar är för sig och deltagare för sig, så det blir inte stora grupper, berättar Johanna Halldén, projektledare för akademin.
Dessutom kommer det att finnas avståndsmarkeringar och handsprit på plats.
Denna träff kommer deltagarna vara en hel del på ridbanan.
– Dels föreläser vår partner, foderföretaget St Hippolyt, om hur man bedömer hästen. Hur kollar man hull och hårrem? Det kommer att finnas olika typer av hästar på plats i sanden, berättar Johanna Halldén.

På ridbanan kommer flera duktiga elever till Kristian von Krusenstierna respektive Peter Härnstam vara med på clinic. I Kristian von Krusenstiernas fall kommer det handla om sitsens inverkan, och han kommer även att rida en framridning inför eleverna i årskurs två. Dessa elever kommer också att få lyssna på en dressyrdomare som ger sin syn på dressyren.
Peter Härnstam fokuserar på uppvärmning och träning för eleverna i årskurs ett.
– Vi kommer att titta på olika rörelser från FEI:s ponnyklasser upp till YR-klasser. Vi kommer även att prata om träningsupplägg, mål och planering, säger Peter Härnstam.

Ett inslag som antagligen kommer att göra succé är akademins mentala tränare Nina Fox Stark som föreläser för föräldrarna på temat att coacha på bästa sätt.
– Vi hade en föreläsning och chat med Nina och den var superuppskattad, berättar Johanna Halldén.
Fredrik Spetz tar med sig hoppelevernas föräldrar på temat bättre framridning på hopptävling, och hur föräldrarna kan hjälpa till. Föräldrarna kommer även få en genomgång i ämnet ”mål och träningsupplägg”.
Agria finns som vanligt på plats och svarar på frågor om försäkringar och hållbara hästar.
Partnern Friska leder kommer föreläsa om ledens funktion hos hästen och om hur vi på bästa sätt kan minimera ledrelaterade skador.