SM är målet för vinnare i DressagePower Mini Stars

Det blev Sofie Csongradi som tog hem två dagars träning hos Martin Ågevall, medan Nellie Käldare får träna hos Rebecca Mauléon. Detta när tävlingen DressagePower Mini Stars är avgjord, en tävling för ryttare i åldern 12-15 som arrangeras av DressagePower. I tävlingen lottas träning ut med två av ryttarna som är med och tävlar i DressagePower Future Stars.
– Det känns jättespännande, det ska bli jätteroligt att få åka och träna för någon som är så inspirerande och väldigt bra på att rida, säger Sofie Csongradi.
Hon har haft häst sedan hon var sex år gammal, och sedan september 2018 är det den 19-åriga d-ponnyn Khahendi van Klaverborch, Kenny, som är hennes tävlingskompis.
– Han är väldigt pigg och framåt, positiv till det mesta arbete vi gör. Han är väldigt framåt på nya platser och det är skönt när man åker och tävlar. Kenny är den säkraste ponnyn jag kunnat önska, säger Sofie Csongradi.
Tillsammans har hon och Kenny tävlat LA:P1, och målet är att rida SM.

Vill rida FEI
Den som vann träning för Rebecca Mauléon, Nellie Käldare, ser fram emot träningen. (Se bilder ovanför.)
– Det är ju jätteroligt! Kul att man får en sådan möjlighet att träna för någon som är så duktig, jag ser fram emot det väldigt mycket. Rebecca har bra tänk om hästhållning och rider väldigt mjukt, säger Nellie Käldare.
Hon är 14 år och bor på södra Gotland. Det finns en del tävlingar på ön, men ibland blir det till att ta Gotlandsfärjan till fastlandet med c-ponnyn Oosterbroek Floris, som kallas Floris hemma i stallet.
– Det går bra att ta färjan, han är väldigt lugn. Han är väldigt charmig, ställer alltid upp. Sedan är han min bästa vän, jag är väldigt glad att jag har fått honom, säger Nellie Käldare.
I år har ekipaget tävlat LA:P2 med godkända resultat.
– Nästa år är mitt mål att rida FEI på godkänt och på lång sikt är det att rida SM.

Vill sporra unga ryttare
Under finalen av Future Stars som går i Friends nu i hegen får de båda vinnarna vara med på DressagePowers mingel och träffa ”sina” ryttare.
– Vi tycker det är roligt att göra något för våra unga kommande stjärnor och att det är våra finalister i Future Stars som gör detta känns extra kul, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.
Den andra grundaren av DressagePower, Kristian von Krusenstierna, säger att de ville uppmärksamma de riktigt unga ryttarna.
– Det är viktigt vi ger dom det där lilla extra som kan sporra och motivera dem att göra den satsning som krävs för att nå långt. När jag var i den åldern själv så såg jag till att se så mycket som möjligt av duktiga ryttare, jag var otroligt fascinerad av duktiga ryttare och bra ridning, säger Kristian von Krusenstierna.