Rejäl höjning av premierna för DressagePower Future Stars

Tidigare låg förstapriset på 7 000 kronor – men nu rider vinnaren av DressagePower Future Stars hem 25 000 kronor.
– Nu höjer vi rejält, och det känns bra. Vi kommer som tidigare att ha väldigt fina hederspriser, värda tiotusentals kronor, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower.
Den som just nu ligger bäst till av de kvalade ryttarna är Jeanna Högberg. Hon har ny bas i Danmark hos Andreas Helgstrand.
– Genom att prissumman är så kraftigt höjd blir det så klart intressant att rida finalen, säger Jeanna Högberg.

En nyhet för i år är att åtta ekipage går till final i stället för som tidigare sex ekipage.
Hittills har tio ekipage ridit de två kval som krävs.
– Många bra ekipage är anmälda men vi ser gärna att fler rider. Vi hoppas att det även i år blir våra bästa 7-9-åriga hästar som är med och rider finalen, säger Peter Härnstam.
Han tycker att tidigare deltagare gjort bra ifrån sig, och nämner Marina Mattsson, som nyligen vann en Grand Prix i Kungsbacka med Quatermain på över 74 procent.
– Vi tror att det här är våra kommande mästerskapshästar som vi ger möjlighet att mätas mot varandra och en möjlighet att tävla i skarpt läge, säger Peter Härnstam.

En av dem som troligen kvalat till finalen – hon ligger i dagsläget på tredje plats – är Mikaela Alderin-Danielsson.
– Jag tycker att det är fantastiskt kul att tävlingen finns, för den här ålderskategorin hästar, säger Mikaela Alderin-Danielsson.
Hon har ridit Belle sedan stoet var fyra år.
– Belle är en jättetrevlig häst. Hon har väldigt lätt att lära sig saker, enkel att ha med på tävling och hon presterar alltid, även om hon kanske inte har de största gångarterna. Tanken är att vi ska satsa vidare och se hur långt vi kan ta oss.
Hur küren kommer att se ut – och låta – kan inte ryttaren berätta ännu.
– Jag och Belles ägare jobbar med küren just nu, det är planen att den ska vara färdig i god tid.

Tidigare har finalen gått i Friends Arena, men nu går den av stapeln i Linköping.
– Vi valde tidigt att flytta finalen då vi förstod att en arena som Friends inte skulle vara möjlig att ha final i under rådande omständigheter. Vi är mycket glada att vi kan genomföra vår final, och det känns i dag väldigt skönt att vi flyttat finalplatsen. Dessutom blir det en stor finalhelg eftersom DressagePowers övriga fyra finaler också rids då, säger Peter Härnstam.
Finalisterna rider en S:t Georg som avgör startordningen till finalen som går i Intermediaire 1 kür. Det är bara küren som räknas när vinnaren ska koras.