Rebecca Mauléon tog hem dagens tävling i Friends

Nu är startordningen avgjord för lördagens final av DressagePower Future Stars. Den avgjordes i Friends i en FEI Prix S:t Georges, och det var Rebecca Mauléon och Havanna II (f. -11 e. Blue Hors Hotline – Donnerhall) som tog hem förstapriset. Ekipagets procent blev 70.735, och de får alltså starta sist i finalen i morgon.
– Jag har inte riktigt tagit in det än, man tänker att det är det här man vill göra men ändå, säger Rebecca.
Hästen kändes fin och mjuk, berättar hon.
– Men jag fick lite småmissar, hon blev lite känsligare än jag var beredd på. Det blev lite missförstånd men det gör inget, hon har ingen rutin på sådant här och jag har inte så mycket rutin. Det är himla kul att få vara med i det här forumet och få träna på det här, det ger jättemycket erfarenhet, säger Rebecca.
Morgondagens kür har motown-känsla.
– Så det blir lite mer klös än förra året.
Rebecca satsar på seger i küren också. I så fall skulle hon bli totalvinnaren för andra året i rad.
– Så klart vill jag ju vinna! Jag ser väldigt mycket fram emot att få rida min kür och göra det så bra som möjligt. Gör vi det bra kan vi vinna ,men det är så himla jämnt i år så det handlar om vem som gör minst fel. Och det är spännande, det kräver lite mer av en. Det är helt öppet fortfarande, säger Rebecca.

”Sex Future Stars på plats”

Tvåa kom Stefan Jansson och Zidney (f. -10 e. Zuidenwind – Laurentino) med resultatet 70.529.
Sandra Sterntorp och  Simmebros Martell (f. -11 e. Insterburg TSF  – First Wish) red på tredje bästa procenten, 65.559.
DressagePowers grundare Kristian von Krusenstierna är nöjd med dagens tävling.
– Det var en väldigt stadig första dag. De höll en bra hög standard, och första dagen är alltid lite skakig på en sådan här arena. Det var kul att höra Patrik och Cathrine Dafour som kommenterade efter varje ritt, de tyckte att det var fin ridning och att alla sex hästarna har en framtid i Grand Prix. Kul att höra Patrik och CD som kommenterade efter ritterna och att de var framtidshästar. Det kändes som att det var sex Future Stars på plats, säger Kristian von Krusenstierna.

DressagePower Future Stars är till för hästar i åldern 7-9 år, för att överbrygga gapet mellan unghäst och de högsta klasserna. Finalklassen rids i FEI Intermediaire 1 kür till musik under Sweden International Horse Show i morgon lördag.

Ritterna finns på DressagePower TV och går att se i efterhand. Här hittar du kanalen.

Här hittar du hela resultatlistan från dagens tävling.