Publikrekord för DressagePowers finaler

Ingen publik fick finnas på plats ­– men hemma vid TV-soffan med datorer och mobiler satt över 8 000 personer från 25 länder bänkade under finalhelgen och följde våra finalklasser LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour och Young Rider Trophy, och även DressagePower Future Stars och Junior Trophy.
– Fantastiskt att vi kunde bjuda på så bra sport för alla som ville se, men inte fick komma till Linköping. Vi slog tidigare tittarrekord med råge, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

Tävlingen har också engagerat på sociala medier. ”Mer DressagePower åt folket”, skrev någon, medan andra uttryckte sin tacksamhet för att de eller deras elever fick tävla trots coronatider.
Att det råder en pandemi märktes också på skickliga speakern Stefan Fur, som spritade mikrofonen mellan intervjuerna med ryttarna och höll sig på behörigt avstånd. Bland hans standardfrågor fanns ”sommar eller vinter” och ”kanelbulle eller lussebulle”, och vi kan så där inte helt vetenskapligt konstatera att dressyrryttare gillar sommar och kanelbulle.

Startfälten var rekordstarka och inkluderade många proffsryttare, men även ingenjören Malin Rinné och bagaren Karoline Lundberg. Plus alla lovande juniorer och Young Riders, förstås. Hästarna i Future Stars var kanonfina varenda en – och vinnaren Van der Veen med Carl Hedin i sadeln fick den lyriska kommentaren ”det står Grand Prix i pannan på den” av Peter Härnstam.
– Det var med stor lättnad vi kunde genomföra finalhelgen för alla som alla tävlat under året med vår finalhelg som sitt stora mål. Att vi dessutom kunde bjuda alla som satt hemma på en grymt bra sport kan vi tacka vår partner LiveArena för, säger Peter Härnstam.

LiveArena & DressagePower gratulerar alla pristagare – och alla som tagit sig till final, en fantastisk bedrift.

Här kan du se tävlingarna i efterhand.