Överlägsen seger för Marina Mattsson i gårdagens kval

Med hela fem procent tog Marina Mattsson ledningen i första omgången av DressagePower Future Stars final på Friends Arena idag. Tillsammans med sin fantastiska Quartermain dansade hon fram i en klass för sig. I morgon startar de sist i finalklassen som avgörs i Intermédiaire I.

Sex taggade finalister visade upp sig på Friends Arena i dagens kval av DressagePower Future Stars. Genomgående under klassen var att alla ryttarna bjöd på mjuk och harmonisk ridning på fina hästar. Arenan har en riktigt spektakulär kuliss som kan ha satt lite spänning i några av hästarna vilket resulterade i en del missar för vissa ekipage.

Först ut i dagens startfält var Jeanna Högberg och Fiorucci HT. Även om Fiorucci såg något spänd ut för dagen levererade de ett fint program med riktigt fina piruetter. Patrik Kittel som var en av kommentatorerna efter ritterna lovordade hästen som han ansåg är en stor talang.

Näst på tur var Sofie Relander med familjens egna uppfödning Barcelona MW. Sofie som är framgångsrik med flera olika hästar på hög nivå är verkligen ett namn att räkna med i framtiden. Hon rider mjukt och fint, Barcelona ser ut att vara med på noterna även om hon kunde vara något mer i uppförsbacke.

Stefan Jansson rider också sin egna uppfödning, Locatelli. En snygg och flott häst med många fina kvalitéer. Tyvärr något spänt för dagen med ett par dyra missar. Även Stefan bjöd på mjuk och fin ridning.

När halva startfältet ridit var det dags för Marina Mattsson och hennes ståtlige Quartermain att äntra banan. Med en riktigt fin ritt visar de vilket framtidsekipage de verkligen är. Både Patrik Kittel och Cathrine Dufour lovprisar hästen och dess framtidsutsikter. De går direkt upp i ledning.

Kristian von Krustenstierna och It´s ad Hoc bjuder på en fin ritt med mjuk ridning. ”Adde” visar upp bra bakben och han har blivit både starkare och tryggare det sista året. De går in på en finfin tredje plats.

Sist ut för dagen var Emilie Nyreröd och Floppy Disc. En prydlig ritt, med en häst som är både luftig och rörlig, men tyvärr något ostadig i kontakten stundtals vilket också genererar några missar för dagen.

Fredagens resultat

  1. Marina Mattson – Quartermain 77,303 %
  2. Jeanna Högberg – Fiorucci HT 72, 467 %
  3. Kristian von Krusenstierna – It’s ad Hoc 69,868 %
  4. Sofie Relander – Barcelona MW 69,244 %
  5. Emilie Nyreröd – Floppy Disc 66,908 %
  6. Stefan Jansson – Locatelli 63,816 %

Vill du se gårdagens ritter och eftersnack med ryttarna gå in på DressagePower TV.