Anmälan öppen till Grand Prix Tour – bara ett kval krävs

För fjärde året i rad anordnas LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour – tävlingen med de högsta prispengarna i landet för dressyrryttare i det absoluta toppskiktet. Nu är anmälan öppen.
Nytt för i år är att det blir tre kvaltävlingar i stället för fem, och att det räcker med en kvaltävling för att komma med till finalen.
– Vi tänker att det kan vara svårt för ryttare som rider internationellt att hinna med två kvaltävlingar, som vi tidigare krävt. Nu hoppas vi att fler toppryttare kan vara med, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.
LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour är en tävling med ovanligt höga prispengar, och nu ska även lägre placeringar ge utdelning, ett önskemål från de ryttare som hittills deltagit. Liksom tidigare år är förstapriserna stora – 25 000 kronor till vinnaren av ett kval, och hela 100 000 kronor till den som vinner finalen.

LiveArena stöttar med tv och prispengar
Huvudpartnern LiveArena vill stötta ridsporten och aktivt bidra till en sund balans mellan det sportsliga och professionella. Utöver prispengar får DressagePower möjlighet att använda LiveArenas tv-produktionstjänst. Via en helt egen webbaserad tv-kanal sänds kvaltävlingar, finaler, utbildningar och föreläsningar, vilket gör det möjligt för fler att ta del av Dressage Powers verksamhet. Redan nu följs kanalen av tusentals tittare, vilket också ger ryttarna en extra exponering.
– Vi är otroligt tacksamma för samarbetet med LiveArena och arbetet med vår egen tv-kanal har verkligen varit en succé, säger Peter Härnstam.

Fina tävlingsplatser
Kvaltävlingarna till finalen är inte vilka som helst. Första kvalet går i Lidköping i april, och sedan är det kval under Strömsholmsdagarna i juni, och i Djursholm i september. Finalen går av stapeln i Linköping i november, då även andra DressagePower-finaler rids.
– Det blir roligt att vara med under Strömsholmdagarna, det har vi inte varit tidigare, säger Peter Härnstam.
Han ser fram emot årets upplaga av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour.
– Vi vet att den här tävlingen är väldigt bra för ridsporten, den har gett flera positiva effekter. Nu blir det spännande i och med att det räcker med ett enda kval för att ha chans att rida finalen, säger Peter Härnstam.

Här är datumen för LiveArena & DressagePower Tour 2020:
Lidköpings Ridklubb 19 april
Strömsholms Ridsportförening 6 juni
Djursholms Ridklubb 13 september
FINAL Linköpings Fältrittklubb 15 november

Fakta/LiveArena
LiveArena tillhandahåller webbaserade tv-och produktionstjänster för företag och organisationer som vill sprida information i en egenkontrollerad tv-kanal.
Flera av dessa tjänster rabatteras helt eller delvis för de företag och organisationer som driver samhällsnyttig verksamhet.

Fakta/LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour
Med denna satsning lockar vi våra svenska proffs att rida Grand Prix Kür och tävla om de högsta premierna i Sverige genom tiderna.
Klassen som rids är Grand Prix kür.
DressagePower grundades 2014 och ska genomföra tävlingar, event och projekt för dressyren som inte tidigare genomförts.

Mer om tävlingen på https://www.dressagepower.se/grand-prix-tour/
Besök www.dressagepower.se/tv för att läsa mer om vår tv-satsning.