Nya partnern St Hippolyt brinner för hästhälsa

Nyligen blev foderföretaget St Hippolyt ny partner till DressagePower Academy. Det är ett danskt företag som startades 1969, och sedan 2004 finns St Hippolyt i Sverige. Vi ringde upp marknadschef Carina Beblein för att höra mer om samarbetet.

Varför ville ni bli partner till DressagePower Academy?
– I Danmark är vi partner till ett liknande projekt, fast då gäller det hoppning. Vi vill dela med oss av kunskap till unga människor för att förbättra hästars hälsa, dela med oss till tävlingsryttare. Vi ser ofta – till och med i högre klasser – hästar som inte ser ut att må bra, och hästar som inte gör bra ifrån sig på tävlingsbanan, säger Carina.
Vad kan det vara som gör att hästarna inte ser bra ut, att de inte mår bra?
– Många hästar har magsår. Man ser på pälsen att de inte mår bra, eller på muskulaturen. En del av orsaken kan vara foderrelaterad.
Vad är det som är speciellt med ert foder?
– Allt! Vi jobbar med innovativa lösningar, en del av dem ganska unika, bland annat när det gäller jäsningsprocessen. Allt för att öka hästens förmåga att ta upp näringen. Vi jobbar också med hållbarhet, sparar på paketeringsmaterial och har kort avstånd mellan fält och kvarn. I allt vi gör jobbar vi med att göra så litet ekologiskt avtryck som möjligt.
Är det ekologiskt foder?
– Nej, inte helt, men till stor del är det redan ekologiskt. Det beror på att man ibland inte får den allra bästa kvaliteten när det är ekologiskt. Vi satsar på att bli helt ekologiska så snart det går med tanke på kvalitet.
Vad utmärker er mer?
– Alla våra foderkonsulenter är välutbildade, vi värdesätter det så att de kan hjälpa hästägare på bästa sätt. När vi gör hembesök tittar vi även på andra saker, hur ser miljön ut? Det är viktigt att hitta bra lösningar, och det gäller inte bara fodret.
Berätta om någon av era produkter!
– Ett exempel är en typ av gräsblandning som innehåller 14 sorters gräs. Lucerne har blivit på modet men det är bara en sorts gräs och hästar behöver stor variation. Om man tittar på mikrofloran blir det vettigt att ge hästen flera olika sorters fibrer.
I samarbetet med DressagePower Academy erbjuder ni gratis konsultation – oavsett vilket fodermärke deltagarna använder. Hur kan det komma sig?
– För oss är det viktigaste att hästen mår bra, och om en häst fungerar bra på ett annat foder finns det inga skäl att byta. Men så klart vill vi att de ska använda vårt foder, det kan jag inte sticka under stol med.