Nya medel till akademin från Mats Klebergs stiftelse

För tredje året i rad har DressagePower Academy fått medel från Mats Klebergs stiftelse.
– Det här har gjort att vi kunnat arbeta med, och utveckla, akademin innan start – och det gör att vi kan vi fortsätta driva akademin, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

Skeppsredaren Olof Wallenius barnbarn, Mats Kleberg, gick bort 1999, endast 26 år gammal. Några år senare instiftades Mats Klebergs Stiftelse vars ändamål är att främja vård och utveckling av barn, att lämna bidrag för undervisning eller utbildning, plus att främja vetenskaplig forskning inom hjärt- och lungsjukdomar. Varje år delas cirka 25 stipendier ut.
Bland de som fått sina ansökningar beviljade märks både stora institutioner som Karolinska Institutet och mindre föreningar som Stockholms scoutdistrikt.

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.
I år är första året som utbildningen ges, och den 1 oktober öppnar ansökan för ett påbyggnadsår. Utbildningens grundår ges även 2020, och ansökan till både grundår och påbyggnadsår öppnade den 1 oktober.

Bakom DressagePower Academy står Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som även grundat DressagePower.

Presskontakter:
Peter Härnstam, grundare DressagePower: 070-836 66 94
Kristian von Krusenstierna, grundare DressagePower: 070-547 55 57

Fakta/DressagePower Academy
DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.
Bakom satsningen står Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som även grundat DressagePower.