Ny överlägsen seger till Paulinda

Förhandstippade Paulinda Friberg tog ytterligare en seger när LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour arrangerade sitt tredje kval för säsongen i Everlöv. Klassen höll en hög nationell standard och samtliga i topp fem hade över 70 procent.

Denna kvalomgång höll en bredare topp än tidigare kval. Det blev spännande när Paulinda fick några missar i programmet, men med hennes höga nivå i övrigt kunde det bli en relativt klar seger. Både Denise och Charlotte gav henne en väldigt bra match och även Minna, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare.

Topp fema i klassen bestod av en blandning av rutinerade namn och yngre förmågor, precis som klassen i sin helhet. Segrarinnan, Paulinda Friberg, sade att hon gjorde några misstag, men att hennes häst kändes jättefin. Hon gick efter dagens vinst upp i ledning inför finalen, när det återstår två kval till hösten.

– En välarrangerad tävling med bra underlag. Det är alltid väldigt trevligt här, säger hon.

Tvåa kom Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto des Frettes och trea Denise Ljungkvist med Soéga.

– Min häst var väldigt fin. Vi har haft tur med midsommarvädret och tävlingarna har varit bra, säger Denise Ljungkvist.

Höga procent för att nå finalen

Projektledarna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna är nöjda med helgen som gick och tror att det kommer krävas höga procent för att knipa en åtråvärd plats i finalen.

– Det är roligt att det krävs upp mot 74-75% för att vinna. Jag tror att de sista två kvalen kommer bli spännande när det börjar dra ihop sig om finalplatserna. Det kommer krävas ett snitt på ca 70 för att vara säker på en plats bland de 12 i finalen, säger Kristian von Krusenstierna.

Resultat topp fem i Everlöv:

Paulinda Friberg – Di Lapponia T 75,125 %

Charlotte Haid-Bondergaard – Roberto des Frettes 73,350 %

Denise Ljungkvist – Soéga 72,959 %

Minna Telde – Isac 72,642 %

Cecilia Berglund Bergåkra – Duschesse 70,017 %

Topp fem inför finalen med minst två genomförda kval:

Paulinda Friberg – Di Lapponia T 74,542 %

Clara Espinosa – Gordon 72,892 %

Denise Ljungkvist – Soéga 72,788 %

Nina Rademaekers – Dorano 69,159 %

Cecilia Berglund Bergåkra – Duschesse 68,467 %

Rekordmånga anmälningar till årets tour

Det trillar fortfarande in anmälningar till touren, nu är det närmare 40 ekipage anmälda. Än finns det chans att avancera, med två återstående kvaltillfällen. Den 2 september arrangerar Kimstad Ryttarförening det näst sista kvalet innan den stora finalen i oktober.

Vill ni se klassen i efterhand besök DressagePower TV, där kan få se alla ritterna och ta del av extramaterial så som segerintervjuer med mera.

För senaste nytt glöm inte att följa oss:

Facebook: DressagePower

Instagram: @dressagepowerab