Nu öppnar ansökan till DressagePower Academy

I dag, den 1 oktober, öppnar ansökan till DressagePower Academy, den nya unika akademin. Ansökan öppnar både när det gäller grundutbildningen och påbyggnadsåret.
– Hittills har halva året för den allra första grundutbildningen gått, och det har fungerat över förväntan. Det blir en känsla av gemenskap fast man är så utspridda geografiskt, säger Johanna Halldén, projektledare för DressagePower Academy.
Under det första året har antalet deltagande dressyrryttare i åldern 12-21 år varit 60 stycken.
– Det har varit en lagom grupp. Vi kan tänka oss fler deltagare, men då får man dela upp det på ett annat sätt, säger Johanna Halldén.

Påbyggnadsutbildning

Det nya med årets ansökan är att den som gått första året kan söka om en påbyggnadsutbildning.
– Då kan vi gå djupare in på de ämnen vi vidrört. Som kost och veterinära bitar, med mera, det finns oändligt med kunskap, säger Johanna Halldén.
Hon menar att föreläsningar via webben och efterföljande chattar har varit extra uppskattade.
– Det är en guldgrej! Deltagarna får en unik möjlighet att prata med mycket kunniga människor, säger Johanna Halldén.

Välrenommerade föreläsare

En av DressagePower Academys grundare, Kristian von Krusenstierna, håller med om att akademins möjligheter att chatta varit värdefulla.
– När man har frågor blir det gärna att man frågar den som står i stallet, som har åsikter, men är det säkert att de har rätt svar? I många fall är det inte så, men man tror på stallkompisarna för de låter trovärdiga, säger Kristian von Krusenstierna.

I DressagePower Academy har deltagarna kunnat ställa frågor till välrenommerade ryttare som Therese Nielshagen, en av DressagePowers ambassadörer, liksom till Lina Dolk. Stora namn som Pether Markne och Douglas Lindelöw har varit involverade, liksom foderrådgivning från St Hippolyt och akademins egna tränare inom både fysisk och mental träning.

Presskontakter:
Peter Härnstam, grundare DressagePower: 070-836 66 94
Kristian von Krusenstierna, grundare DressagePower: 070-547 55 57 

Fakta/DressagePower Academy
DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.
Bakom satsningen står Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som även grundat DressagePower.
I utbildningen ingår allt från mental träning till veterinärkunskap och tävlingsplanering. Målet från grundarna är att förbättra resultaten för svenskar på internationella mästerskap.