DressagePowers tävlingar rullar igång 14 juni

Från och med den 14 juni är det fritt fram att tävla även för personer över 18 år, och reserestriktionerna inom Sverige hävs. Då drar LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy igång igen, liksom DressagePower Senior Trophy och Future Stars.

En som är glad över det är Matilda Jakobsson, som förra året tog hem segern bland juniorerna – och i år leder kvalen som Young Rider.
– Det känns väldigt roligt i dessa tider, en tävling att blicka fram emot – och en rolig tävling dessutom, säger Matilda Jakobsson.
Hon har haft Capuccino (f. -07, e. Oscar-Gribaldi) i två år i augusti.
– Han är tekniskt svår, ganska känslig och han blir arg och säger ifrån om man gör fel. Jag brukar beskriva honom som en ponny, han älskar mat, att hitta på hyss och att gå i hage.

Att det skulle gå så bra första året som Young Rider var inget Matilda Jakobsson räknat med.
– Jag tänkte det här som ett förstaår, att vi skulle lära känna varandra i nya klasser. Men det har gått över förväntan så det är superkul.

En annan ryttare som ser fram emot att få tävla igen är Christina Karlsson, som rider Senior Trophy.
– Det är jättebra, det är roligt att DressagePower satsar när Dressyrringen bara ställde in. Men jag har bara hittat en tävling som det går att anmäla sig till än så länge, säger Christina Karlsson.

Även DressagePowers grundare Peter Härnstam är nöjd med att tävlandet åter kan börja.
– Vi tycker att det är väldigt roligt att vi kan komma igång igen, vi har sett fram emot det här. Det är bra att många arrangörer meddelat att de kommer att genomföra tävlingar, säger Peter Härnstam.
Han berättar att en ny partner kommer att dela ut västar till Junior Trophy och Senior Trophy; nämligen Kingsland.
– För Future Stars och Young Rider Trophy har vi ett fortsatt samarbete ned Jackson Hole Originals och Stockholms Hästbutik.

Det finns vissa regelförändringar som gjorts för att anpassa tävlingar efter rådande läge. För final till DressagePower Senior Trophy och Junior Trophy räcker det med två kvaltävlingar för att ta sig till final, mot tre som var sagt från början. För att vara berättigad att anmäla till Junior Trophy räcker det med att vara kvalad till regional Msv B, mot tidigare kvalad till nationell Msv B.
Final i LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy kräver två kval, något som gällt sedan tidigare.

Nyheten när det gäller DressagePower Future Stars är att finalen går på nationell tävling i Linköping i november, i stället för som brukligt i Friends arena under Sweden International Horse Show.
– För att säkerställa en final gör vi den åtgärden det här året, vi ser det som en större chans att finalen kan bli av då, säger Peter Härnstam.

– DressagePower uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer; att hålla avstånd på en hästlängd, ha god handhygien stanna hemma vid sjukdom. Det är viktigt att vi alla tar ett stort ansvar och inte släpper på de restriktioner som rekommenderas, säger Peter Härnstam.

Mer information om LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour kommer under nästa vecka (vecka 24).

Svenska Ridsportförbundet har gjort rekommendationer till ryttare och arrangörer. Läs mer på förbundets hemsida.

Läs mer om de olika tävlingarna här:
LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy
DressagePower Junior Trophy
DressagePower Senior Trophy

Foto: Zahlo Photo/Privat