Lyckad kick-off för DressagePower Academy

Nu har deltagarna i den nya akademin, DressagePower Academy, träffats för första gången.

– Efter flera års arbete med akademin fick vi äntligen starta den. Det var så fantastiskt att möta alla lovande unga ryttare och förväntansfulla föräldrar under vår kick-off, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower.

Det var 60 lovande ryttare med 60 förväntansfulla föräldrar som samlades på Solvalla för att lyssna till erfarna Grand Prix-ryttare, en mental tränare, en PT, med flera.

Under året kommer ungdomarna, som är mellan 12 och 21 år, dels ha några fysiska träffar men också flera föreläsningar via DressagePower TV.

På kick-offen deltog bland andra Ida Keller från Sundsvall.

– Det är jättekul att vara med i akademin för att lära mig hur jag ska tänka för att det ska gå bättre på tävling och träning. Och det ska bli jätteroligt och intressant att lära känna nya människor, sade Ida Keller.

En annan deltagare var Jessica Peterson, 20 år gammal från Lindome.

– Jag sökte hit för att jag tyckte det var ett väldigt bra initiativ och jag vill utvecklas och prestera bättre själv, och utöka mina kunskaper, sade Jessica Peterson.

Projektledaren för DressagePower Academy, Johanna Halldén, är nöjd efter kick-offen.

– Det var så himla roligt, riktigt lyckat. Mestadels har vi fått jättepositiv feedback, även om det finns saker att jobba på. Att ha panelen som pratade om ”vägen till framgång” var superlyckat, det var högt och lågt, säger Johanna Halldén.

DressagePower Academys huvudpartner Agria fanns representerade bland annat via sin profilryttare Carl Hedin, som deltog i paneldebatten. För Agria var det ett lätt val att gå in som huvudpartner till akademin, berättar Mikael Theorén, affärsområdeschef på Agria.

– Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ska ryttarna få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar, säger Mikael Theorén.

 

Fakta DressagePower Academy

DressagePower Academy är en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.

Bakom satsningen står Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna, som även grundat DressagePower och DressagePower TV.