LiveArena & DressagePower Online programträning blir av

FEI, det internationella ridsportförbundet, har gjort ett utspel där man hotat ryttare och FEI-domare som deltar i onlinetävlingar. Upp till sex månaders avstängning från tävlande kan bli resultatet för den som deltar. Men den som är med i LiveArena & DressagePowers programträning på nätet behöver inte oroa sig, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.
– Vi har förtydligat upplägget att det är en programträning som vi kommer att erbjuda. Programträningen sänds på DressagePower TV och vi är stolta att göra detta tillsammans med LiveArena, säger Peter Härnstam.
Resultaten kommer inte att rangordnas, och både hederspriser, stipendier och täcken lottas ut bland alla deltagare.
– Det är partners som LiveArena, Umesläpet och Leksands Knäckebröd som supportar så att vi kan genomföra och sända programträningen Online, säger Peter Härnstam.

Men han menar att det är synd att det inte går att ordna online-tävlingar.
– Vi tycker att det är både sorgligt och beklagligt att FEI i dessa tider slår ner på denna typ av satsningar och online-tävlingar. Människor dör, hela världen står inför en allvarlig kris, många sitter i karantän, är isolerade och inte får tävla – att då slå ner på online-tävlingar runt om i världen är skamligt, säger Peter Härnstam.
På grund av läget byts FEI-program ut mot nationella program, läs mer bland reglerna på DressagePowers hemsida.

Till den första programträningen kom över hundra anmälningar in, medan maxtaket var satt till 80. Det hårda trycket har gjort att första onlinesändningen flyttas till den 26 april, mot den 19 april som var planen. Nästa omgång sker söndagen den 3 maj, och efter det är det 17 maj som gäller.
– Det blir naturligtvis ingen final eftersom det inte är en tävling, men de ryttare som fått de högsta procenten erbjuds att starta den sista omgången den 31 maj, säger Peter Härnstam.
Bänka dig för den första onlinesändningen söndag den 26 april klockan 09.00.
– Vi ser väldigt positivt på detta, och vi tror att vi kommer att få se många härliga och inspirerande ritter, säger Peter Härnstam.