Lina Dolk och Biggles segrade

Gammal var inte äldst när Young Ridern Lina Dolk tog hem vinsten i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour

 Det var tajt i toppen och marginalerna små när finalen av Grand Prix Tour 2018 gick av stapeln i helgen på Smedstad Ridcenter. Fjolårets vinnare Paulinda Friberg var klassens stora favorit, men hon fick se sig besegrad av unga stjärnskottet Lina Dolk.

– Finalen höll en hög nivå och det är otroligt roligt att se en bra mix av rutinerade ryttare tillsammans med lovande yngre förmågor. Att Lina till synes utan nerver gick in och visade var skåpet ska stå var fantastiskt roligt för sporten och inspirerande för alla yngre ryttare, säger Peter Härnstam, projektledare DressagePower.

Klassen som reds i kür har totalt tolv ekipage till start. Vinnaren gick hem med rekordhöga 100 000 kronor. En summa som det än så länge inte står klart hur den ska användas. Utan tvekan var den däremot högst uppskattad.

– Dressyren är eftersatt när det gäller prispengar och det är från vårt håll en bra möjlighet att erbjuda Sveriges Grand Prix-ryttare en möjlighet till en större prispremie i finalen, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare DressagePower.

Topp tre  LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour final

  1. Lina Dolk – Biggles 1015
  2. Paulinda Friberg – Di Lapponia T
  3. Jeanna Högberg – Duendecillo P

 

Young Rider Trophy

Under samma helg arrangerades även finalen av LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. Åtta stycken taggade young riders gjorde upp om segern i klassen kür. Storfavoriten från kvalen, Evelina Söderström, höll för trycket och bjöd på en fantastisk ritt och tog hem segern med god marginal till tvåan Lina Dolk.

– Framtiden ser ljus ut när man ser våra duktiga unga ryttare bjuda på harmoniska och mjuka ritter. Evelina tog välförtjänt hem segern efter den formtopp hon och ”Weine” visat upp, säger Peter Härnstam.

Topp tre LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy

  1. Evelina Söderström – Weihenstephaner
  2. Lina Dolk – Languedoc
  3. Klara Svanberg – Bon Geste