Lina Dolk kvalsegrade i Kimstad

Lina Dolk och professor Biggles 1015 kvalsegrade i Kimstad

Nerver i luften och flera som ville höja sitt personbästa. Det var tajt i toppen när näst sista kvalet av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour arrangerades på Kimstad Ryttarförening. Segrade gjorde unga talangen Lina Dolk med ståtlige läromästaren Biggles.

– Det kändes bra, det blev lite missar, men överlag hade jag en fin känsla, säger Lina Dolk.

Kimstad Ryttarförening bjöd på strålande väder och fina banor när det var dags för fjärde kvalet av totalt fem i 2018 års upplaga av Grand Prix Tour. Unga talanger samsades med dressyreliten, något som börjar bli synonymt med DressagePower.

Vann gjorde Lina Dolk med Biggles 1015 på dryga 72%, tätt följd av Charlotte Haid-Bondergaard med Roberto de Frettes på 71,350%. På tredje plats hittar vi Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg på 71,292%.

– Jag är nöjd med min ritt, jag hade inga stora missar. Nästa gång ska jag våga rida med mer power, det blev lite mesigt denna gång, säger Charlotte Haid-Bonderbaard.

Mycket nerver i luften

Tjugo ekipage kom till start och de jagar alla poäng till den stora finalen i Linköping den 28 oktober. Endast ett kval återstår och det är under Elitdressyren som arrangeras i Djursholm om två veckor.

– Dagen bjöd på fina ritter som hade många kvalitéer. I stort sett alla ryttare fick en del missar, vilket kan bero på nerver. Det närmar sig final och alla är på jakt efter en åtråvärd finalbiljett, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare DressagePower.

Resultat topp fem:

  1. Lina Dolk – Biggles 105 72,092
  2. Charlotte Haid-Bondergaard – Roberto de Frettes 71,350
  3. Alva Lander – Herbie Hancock Graftebjerg 71,292
  4. Carina Bondesson – Pronto 70,942
  5. Cecilia Berglund Bergåkra – Duchesse 70,084

Vill ni se hela klassen live kan ni göra det via DressagePower TV.

Följ oss för senaste nytt

Facebook: DressagePower

Instagram: DressagePowerab