Lina Dolk: ”Akademin ger nya vänner att dela resan med”

GP-ryttaren Lina Dolk är bara 22 år, men har redan gjort en del av den resa många unga ryttare vill göra. Hon är en av de ryttare som deltar i DressagePower Academy Dressage & Jumpings aktiviteter.
– Ja, dels har jag elever som ska vara med i akademin, och sedan kommer jag vara med på några av träffarna, berättar Lina.
Under akademins första år, 2019, var Lina med på tre av träffarna.
– Jag hängde bland annat med ungdomarna i Falsterbo på träffen som vi hade där. Det har varit jättekul att träffa deltagarna, det var en väldigt fin stämning mellan dem.

”Nya vänner att dela resan med”
När Lina själv var i deltagarnas ålder (12-21) hade hon inte riktigt någon ”dressyrkompis”.
– Nej, egentligen inte, och det har man saknat lite. Det är en ensam sport men på akademin hittar man en ny plats och nya vänner att dela resan med, säger Lina.
Hon är nöjd med de föreläsare och ambassadörer som akademin fått in.
– De har fått in så många bra ambassadörer, världsryttare som ungdomarna får träffa och ställa frågor till om allt från tävlingsplanering till att köpa häst. Och att en förälder är med och får lära sig lika mycket är superviktigt.

”Superbra investering”
Det kostar en slant att vara med, men Lina menar att det är värt pengarna.
– Jag tycker att det är en superbra investering om man vill satsa inom sporten. Man får med sig så mycket lärdom, och ju bredare kunskaper man har desto bättre ryttare blir man. Det är ett superbra komplement till träningar hemma, med den egna tränaren, säger Lina.
Själv vill hon bidra med sina egna erfarenheter.
– Det var ganska nyligen som jag gjorde den här resan, och jag vill inspirera till att våga satsa och prova, säger Lina.

Det går fortfarande att ansöka till DressagePower Academy Dressage & Jumping. De som sökt får besked senast den 7 januari. Läs mer om akademin här.

Fotografiet på Lina Dolk är taget av Johanna Blixbo.