Kvalstart för LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour

I helgen drar LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour igång på Strömsholm. Med de högsta premierna någonsin i Sverige lockar touren svenska proffs. 

Första kvalet av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour går av stapeln söndag den 17 mars. Det är Strömsholms Ridsportförening som arrangerar årets första kval. 

– I år har vi några nya arrangörer, Flyinge Hästsportklubb, Lidköpings Ridklubb och Kungsbacka Ridklubb. Vi vill vara hos de bästa arrangörerna i landet och ha en bra geografisk spridning, säger Peter Härnstam, grundare av DressagePower. 

Efter helgens tävling blir det fyra kval, och därefter den stora finalen på Linköpings Fältrittklubb i oktober. Klassen som rids är Grand Prix Kür. 

– Dels för att det är så sällan tävlingar går i kür, ryttarna har ganska få chanser att rida Grand Prix kür och det är ju i den klassen de stora mästerskapen avgörs. Nu får ryttarna öva. Dels för att det är roligare för publik och tv-tittare. Men det har även gett en massa andra bra effekter, domarna får inte döma kür så ofta, säger Peter Härnstam. 

En av dem som ska rida i helgen är välmeriterade Gunilla Byström – som inte riktigt kan ladda som hon brukar, alltså genom att starta en klass före küren. 

– Min häst, Vectra, befinner sig i karantän efter Norge. Hon blir frisläppt lördag kväll så jag kan starta söndag. Det ska bli jättekul, jag vill inte missa det för allt smör i Småland. Jag tycker det är en underbar satsning som LiveArena & DressagePower gör, de gör ett fantastiskt jobb för dressyren, säger Gunilla Byström. 

Via DressagePower TV kan man följa tävlingarna live. Förutom härliga ritter blir det intervjuer och mycket annat. Det går även att se klassen i efterhand. 

Här är datumen för DressagePower Tour: 

Strömsholms Ridsportförening – 17 mars 

Lidköpings Ridklubb – 28 april 

Flyinge Hästsportklubb – 12 maj 

Kungsbacka Ridklubb – 11 augusti 

Djursholms Ridklubb – 15 september 

FINAL: Linköpings Fältrittklubb – 27 oktober 

Mer om tävlingen på https://www.dressagepower.se/grand-prix-tour/ 

Besök www.dressagepower.se/tv för att läsa mer om vår tv-satsning.