Kick-off för DressagePower Academy

På söndag är det dags för urpremiären för DressagePower Academy, när deltagarna möts för en kick-off på Solvalla.

– Det är otroligt roligt, det här är något vi jobbat med sedan 2015. Det ska bli fantastiskt kul att sjösätta detta projekt för våra kommande olympier, säger Peter Härnstam som grundat akademin tillsammans med Kristian von Krusenstierna.

Peter Härnstam berättar att intresset varit stort för akademin.

– Extra roligt är att det hört av sig folk från hoppningen som vill vara med, men i nuläget är det bara dressyr.

Under kick-offen blir det till exempel träff med akademins PT Hanna Hellbig och den mentala tränaren Nina Fox Stark för ungdomarna. De anhöriga som följer med får en föreläsning kring föräldrarnas roll med Anette Svanberg, mamma till en landslagsryttare, och tränaren Cecilia Kristoffersen.

– Den kommer att bli fantastiskt bra, det är jättemycket intressanta diskussionsfrågor, säger Johanna Halldén, projektledare för DressagePower Academy.

Hon arbetar annars med utbildningar inom ledarskap.

– När man ska satsa på sin ridning handlar det i allra högsta grad om att leda sig själv, säger Johanna Halldén.

Eftermiddagen bjuder på paneldebatt med stora namn som Carl Hedin, Nina Rademaekers, Lina Dolk och Kristian von Krusenstierna. Ämnet för debatten är ”steg för steg mot drömmen”.

– Jag är supertaggad, det här kommer att bli så kul. Och de deltagare jag pratat med säger att de ser fram emot dagen mycket, säger Johanna Halldén.
Akademins samarbetspartner Agria tvekade inte att gå in i projektet.

– Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ska ryttarna få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef på Agria.

Dagen bjuder deltagarna på övning inom ännu ett område, nämligen mediakontakter. Tidningen Ridsport är på plats och skriver och fotar, och media-teamet inom DressagePower kommer även de att fotografera och ställa frågor.

Foto: Carl Hedin som är en av deltagarna i paneldebatten