Junioren Amanda: ”Roligt att satsa till hösten”

16-åriga Amanda Lindholm leder just nu DressagePower Junior Trophy.

– Det är väldigt kul, det trodde jag inte i början. Jag försöker att inte tänka jättemycket på procenten utan bara hålla fokus på tävling, säger Amanda.

Hon gillar DressagePower Junior Trophy eftersom den går även till hösten.

– Det är en jättebra möjlighet. Jag tror att de flesta juniorer satsar mot SM i juni, sedan är det väldigt få tävlingar för juniorer efter det. Det är roligt att ha något att satsa på till hösten, där eliten kan samlas igen och slåss för en plats, säger Amanda.

Hon bodde i stan och började rida som femåring på ridskola, men sedan dess har livet förändrats.

– Nu bor vi på en gård i Upplands Bro, så hästintresset har ökat. På ponny har jag ridit mästerskap. Nu är hela familjen involverad och det är väldigt kul, både pappa och mamma är engagerade och kör och håller på. Det är en förutsättning för att det ska kunna gå bra, säger Amanda.

Även tränaren är viktig, menar hon.

– Mycket har att göra med min tränare Kristian (von Krusenstierna). Han är väldigt engagerad och kunnig och kreativ, han försöker hitta nya lösningar. Varje ridpass är som en ny upplevelse med nya kunskaper varje gång.

Så klart är även hästen, stoet Rozette* viktig. Hon har funnits i Amandas stall sedan augusti 2018.

– Hon är väldigt framåt och energisk och tycker om att jobba. Hon är väldigt ridbar, och rolig att rida. Hon har tre bra gångarter, en perfekt juniorhäst.

Nästa tävling för ekipaget är SM i Strömsholm.