DressagePower Junior Trophy – ny spännande serietävling för juniorer!

Nu är det äntligen dags för en ny serietävling för Sveriges bästa juniorer. Rider du eller någon du känner FEI:s juniorklasser och på minst nationell nivå? Då är det här tävlingen för dig! Till final går de åtta bästa efter kvalperiodens slut och där får de en unik möjlighet att rida FEI:s kür för juniorer.

– Vi ser ett brinnande behov av fler tävlingar för junioreliten som innebär nya utmaningar för dem. DressagePower vill att även juniorerna ska få chans att träna på rida kür i skarpt läge som ett sätt att förbereda sig inför kommande mästerskap,  säger Kristian von Krusenstierna, projektledare DressagePower.

Sveriges juniorelit i dressyr får from nästa år chans till en helt ny serietävling. Ryttarna kvalar under året vid nationella eller elittävlingar i samtliga av FEI:s klasser för juniorer. Fritt antal kval kan ridas och av dessa räknas de två bästa till finalen.

Finalen rids i kûr, en klass som inte är så vanlig på tävlingar idag, vilket innebär att det är en fin möjlighet för Sveriges juniorelit att prova på tävlingsformen där man rider till musik.

För mer information och anmälan klicka här.

Följ oss:
Facebook: DressagePower
Instagram: @dressagepowerab