Idag öppnar anmälan till DressagePower Academy

Idag onsdag den 13 februari öppnar anmälan till DressagePower Academy. För första gången får ungdomar chansen att bredda sin utbildning och verkligen veta vad som krävs för att lyckas.

Det är en helt ny och unik kunskapssatsning för att Sverige i framtiden ska ta medaljer på de stora mästerskapen.

Akademin vänder sig till ryttare i åldern 12 till 21, och är en avsutten, teoretisk utbildning.

Bakom satsningen står Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam, som under sina år som landslagsryttare, elitryttare, tränare och tävlingsarrangörer funderat kring vad det är som behövs för att nå den absoluta toppen.

Till DressagePower Academy knyts ambassadörer. Först ut är stjärnan Therese Nilshagen och tränaren Cecilia Kristoffersen, som tränar till exempel Minna Telde och Emelie Nyreröd.

När Cecilia Kristoffersen fick frågan om att vara ambassadör för DressagePower Academy sade hon ja direkt.

– Just den här utbildningen känns helt klockren och jag tror att den kan bära ridsporten framåt. Det behövs mer teoretisk kunskap, för det krävs så många bitar för att det ska lyckas, säger Cecilia Kristoffersen.

För Therese Nilshagen var det inte heller något svårt beslut att tacka ja.

– Det är alltid bra om man kan inspirera och hjälpa unga människor på vägen. Om jag kan bidra med min erfarenhet så gör jag gärna det. Det här är ett bra initiativ, säger Therese Nilshagen på telefon från Tyskland, där hon är baserad sedan 16 år tillbaka.

Therese själv är uppvuxen på ridskola.

– Det var alltid intressant att lyssna på duktiga ryttare på ridskolan. Det hade varit en dröm att få ta del av något liknande som akademin när jag var yngre.

Läs mer om DressagePower Academy på vår hemsida där du även anmäler dig.