Historiska prispengar står på spel när eliten gör upp om segern i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour i helgen.

Inte mindre än hundratusen kronor till den som tar hem segern i den första finalen av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Det kan vara den högsta prissumman någonsin i svensk dressyr och tolv finalister kommer nu alla gå för segern på söndag när det är dags för final på Smedstad Ridsportcenter i Linköping.

 Under sommaren och hösten har man haft möjlighet att kvala till finalen vid tre olika tillfällen. Minna Telde är en av dem som visat framfötterna i kvalen och hon satsar nu för fullt inför söndag:

– Jag tycker det ska bli jättespännande. Det är fantastiskt med initiativet som Peter och Kristian har tagit och det sporrar verkligen svensk dressyr framåt. Min häst är i fin form, men har inte startat sedan Falsterbo. Blir han inte för påverkad av miljön är vi definitivt med i matchen.

 LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy

Samtidigt som finalen går i Grand Prix Tour kommer även finalen av LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy att avgöras i Linköping. Åtta av Sveriges bästa ryttare upp till 21 år kommer att rida FEI:s Kür för unga ryttare. Ludwig Wilken, en av finalisterna, har ett framgångsrikt år bakom sig och uppskattar satsningen som görs på unga ryttare:

– Det är superkul med ett nytt arrangemang som detta. Jag är väldigt laddad, men det är hårt motstånd, vi siktar på topp tre, säger han.

DressagePower live via DressagePower TV

Har man inte möjlighet att uppleva finalerna på plats kan man följa allt direkt på webben via vår partner LiveArena. Det kommer att vara flertalet kringaktiviteter både lördag och söndag som sänds. Till exempel ryttarminglet på lördag kväll då lottdragningen till söndagens finaler sker.

Besök www.dressagepower.se/tv för mer information om våra livesändningar.

Glöm inte att följa oss

Facebook: dressagepower

Instagram: dressagepowerab

Hashtag: dressagepower