Hallå där, Emma Jönsson!

Emma Jönsson är en av Sveriges mest lovande U25-ryttare och deltar i LIveArena & DressagePower Grand Prix Tour för andra året i rad.

Vem är du?

– Jag är 23 år och bor i Särö (utanför Göteborg) på mina föräldrars gård, där jag också driver min verksamhet. Jag jobbar med hästar på heltid och just nu står det åtta hästar i stallet. Där till har jag elever som jag tränar, varav sju av dessa rider i landslaget som ungdomsryttare.

Vad kan du berätta om din häst, Tango?

– Tango är 18 år och världens bästa läromästare. Jag har haft honom i två år och är otroligt glad över att få tävla de högsta klasserna tillsammans med honom. Det hjälper mycket att få ha en häst med så mycket rutin som han har.

Hur känns det inför helgens start i Everlöv?

– Det känns bra, Tango känns i fin form. Jag hade kanske inte mitt bästa SM i år, det gick inte riktigt som jag tänkt mig så jag är väldigt revanschsugen, vill gärna visa vad vi kan. Förra året gick det otroligt bra i Everlöv, vi slog personbästa och kom trea. Så klart vill jag toppa det.

Du är ganska ung i dessa sammanhang, är det något du tänker på?

– Det är väldigt inspirerande att få tävla med proffsen, man inser att man har mycket kvar att lära. Men det är också något jag drömt om sedan jag varit liten, så det är  väldigt kul att få vara där och tävla mot det motståndet.

Vad siktar du på för placering?

– Jag vill väldigt gärna komma till final i år igen, gärna få ännu bättre resultat i finalen än förra året, men det kommer att vara många bra med i startfältet..