Grattis alla antagna till DressagePower Academy!

Nu har alla som blivit antagna till DressagePower Academy Dressage & Jumping fått sina antagningsbesked. Det är 70 antagna till år ett, och 15 till år två.
– Det är superbra uppslutning även i år, med ungefär en tredjedel hoppryttare och två tredjedelar dressyrryttare, säger Johanna Halldén, projektledare för akademin.
Vem som antas beror mycket på det personliga brevet från den sökande.
– Vi utgår dels från att man ska uppfylla alla krav, dels på att man ska ha rätt inställning till varför man vill vara med, säger Johanna.
Hon vill tipsa om att alla fysiska träffar blir filmade och går att ta del av digitalt.
– Det kan vara bra att veta om man bor lite tokigt till och det känns svårt att ta sig till alla fyra fysiska träffar, säger Johanna.
Tv-kanalen heter DressagePower TV, och sköts i samarbete med LiveArena.
– Det finns också ett chattverktyg.

Första träffen i Göteborg

Den första träffen sker den 22 februari på Ullevi i Göteborg. Då är hopptränaren AnnCatrin Carlsson, dressyrtränaren Cecilia Kristoffersen med, liksom DressagePowers grundare Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam. Vid denna träff är även dressyrryttaren Emma Jönsson med. Dessutom utlovas paneldebatt med toppnamn inom sporten.
Den mentala tränaren Nina Fox Stark är med i akademin även i år, liksom den personliga tränaren Hanna Helbig Czarnecka.
– Det är super att ha dem med, det har varit lyckat och de följer ryttarna. Tanken är att man har tillgång och kan mejla och kontakta dem när man vill, säger Johanna.
Både Nina och Hanna har gedigen erfarenhet från ridsporten och är vana att coacha ryttare i sina respektive yrken.