Gott Nytt år från DressagePower Academy!

Snart är 2020 här och det är dags att sammanfatta det fantastiska året som gått. DressagePower Academy har kört sitt allra första år under 2019, och från och med 2020 kan även unga hopptalanger vara med. Hoppsatsningen leds av Fredrik Spetz. Dessutom står det nu klart att det blir ett påbyggnadsår på akademin.

Reaktionerna på akademin har varit överväldigande. ”Det är jättekul att vara med i akademin för att lära mig hur jag ska tänka för att det ska gå bättre på tävling och träning”, sade Ida Keller, deltagare i akademin, tidigare i år.
En annan deltagare, Olivia Falk, har sökt påbyggnadsåret. Så här säger hon: ”Jag tycker att första året var bra och lärorikt, jag har fått kunskaper som gjort att jag utvecklats i sporten. Allt som vi lärt oss det här året vill man lära sig mer på djupet under andra året.”

Även DressagePowers samarbetspartners har varit positiva. ”Vi vill verka för att höja kunskapen runt hållbar hästhållning och hållbar träning. Det här är ett suveränt tillfälle att jobba med det redan från unga år. Och vi får inte minst möjlighet att påverka föräldrar, hur ryttarna ska få långa karriärer med sina hästar och inte bara jaga snabba segrar”, säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef häst på Agria, akademins huvudsponsor.

Den nytillkomna ambassadören för hoppdelen av akademin, Henrik von Eckermann, akademins ambassadör Jumping och landslagsryttare, sade så här: ”Jag tycker att akademin är ett bra initiativ och det är viktigt att man får en grund. Man ser tyvärr ofta i dag att tävlandet är det viktigaste. Jag kan förstå det, jag är själv en väldigt stor tävlingsmänniska och det är kul att tävla, men i många fall hoppar man över grunderna. Jag vill förmedla horsemanship och respekt för hästarna”.

Vi ser fram emot att ta emot nya elever på grundåret – och ”gamla” elever som ska gå påbyggnadsåret. Det är inte för sent att ansöka – senast den 7 januari får sökande besked om antagning.

Nu önskar vi ett riktigt
Gott Nytt År!

/teamet bakom DressagePower Academy