Fredrik Spetz leder akademins hoppryttare

Nu är det klart vem som blir ansvarig för hopp-grenen av DressagePower Academy Dressage & Jumping: Fredrik Spetz.
– Det ska bli jättekul. Jag hoppas att kunna ge inspiration och visa att det handlar om att vara intresserad och hängiven – då finns alla möjligheter att lyckas inom ridsporten, säger Fredrik Spetz.
Han menar att vad som krävs är att lägga ner hårt arbete och söka sig till bra förebilder.
– Jag har själv haft bra hjälp, jag har varit mycket hos Malin Baryard och har fortfarande hjälp av henne. Jag har jobbat hos Markus Ehning och Maria Gretzer, och försökt samla på mig kunskap.
Om chansen att gå akademin funnits när Fredrik Spetz var ung hade han tagit den.
– Ja, det känns som en jättebra grej, den är genomtänkt och det är duktiga människor bakom. Det är en kvalitetssäkrad akademi.

AnnCatrin Carlsson.

AnnCatrin Carlsson blir tränarambsassadör

AnnCatrin Carlsson blir akademins tränarambassadör, och hon ser fram emot uppdraget.
– Det känns jättespännande. Det är viktigt att ha en bra teoretisk grund att vila på när man ska utvecklas som ryttare och i sin aktiva karriär. Det är viktigt att ha med sig allt det som är runt management, både när det gäller sig själv och hästen. Även teoretisk ridlära är viktigt, säger AnnCatrin Carlsson.
Hon säger att det som tränare kan vara svårt att hinna med så mycket avsutten tid som man kan önska.
– Men jag tror att intresset finns hos ryttarna. Och det är lättare att ha ett färdigt koncept än att söka allting själv. Man kan önska alla lycka till att få bli en del av detta, de kommer att ha tillgång till en fantastisk kompetensbas.
När det gäller Fredrik Spetz är AnnCatrin Carlsson idel lovord.
– Han en väldigt skicklig tränare och kunnig person som gjort resan från duktig junior till landslagsryttare och han har otroligt mycket i sitt bagage som kan vara en fördel att få ta del av.
Fredrik Spetz å sin sida vill rikta berömmet tillbaka.
– Ancan har haft en viktig roll för mig, hon var förbundskapten när jag red i landslaget som junior och Young Rider. Hon är väldigt kunnig och engagerad, och är fortfarande ett bra bollplank, säger Fredrik Spetz.

Fotot på Fredrik Spetz är taget av Natalie Lindholm.