Fredrik Spetz: ”Det finns så otroligt mycket att lära sig”

Snart är det sista chansen att ansöka till DressagePower Academy Dressage & Jumping. En som vill rekommendera utbildningen är Fredrik Spetz, som kommer att hålla i de hoppspecifika delarna.
– Det är ett väldigt bra tillfälle för de som är intresserade att lära sig mycket. Det finns så otroligt mycket att lära sig om man vill lyckas och få ut maximalt av sig själv och sin häst, säger Fredrik.
Han håller på att sätta ihop programmet och knyta kunniga människor i hästbranschen till hoppdelarna av akademin. Redan står det klart att Henrik von Eckermann är ambassadör för DressagePower Academy Dressage & Jumping.
– Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna har skapat ett väldigt bra koncept, säger Fredrik. Jag hoppas kunna bidra med de bitar som är enbart för hoppningen, men akademin innehåller framför allt många ämnen som du har glädje av oavsett om du tävlar dressyr eller hoppning, säger Fredrik.

”Hade gärna gått akademin om den funnits”
Att hopp- och dressyrryttare möts tror Fredrik är bra.
– Vi har mycket att lära av varandra.
Själv lärde sig Fredrik mycket dels av sin egen familj, med mamma som drev ridskola och pappas om var både tävlingsryttare och tränare. Sedan var det att hänga i Malin Baryards stall, liksom att jobba hos Markus Ehning och Maria Gretzer, som lade grunden.
– Men jag hade gärna gått akademin om den funnits, den är ett bra tillfälle att lära sig så mycket. De som startat akademin vet vad som krävs och de har satt ihop ett väldigt bra program, säger Fredrik.

Det går fortfarande att ansöka till DressagePower Academy Dressage & Jumping. De som sökt får besked senast den 7 januari. Läs mer om akademin här.