Första träffen för akademin: ”Go´energi”

I lördags träffades deltagarna i DressagePower Academy Dressage & Jumping i Göteborg. Det var både förstaårs- och andraårselever på plats, och det var premiär för att både hopp- och dressyrryttare möttes i akademin.
Andraårseleverna fick en rundvandring i stallarna på Gothenburg Horse Show tillsammans med Kristian von Krusenstierna, en av DressagePowers grundare, där de bland annat fick ett snack med Sandra Dahlin.
”Ettorna” började med en introduktion kring sportsmanship.
– Horsemanship är så självklart för oss, men det är lika viktigt hur vi är mot varandra. Vad innebär ett gott sportsmanship och hur ska man må bra i sitt tävlande, säger Johanna Halldén, projektledare för DressagePower Academy Dressage & Jumping.

Kända ryttare
Dessutom bjöd dagen på en panel med idel kända ryttare och tränare. Bland annat kom Douglas von Lindelöw, som vann en 1,50 i Göteborg, liksom akademins egen ambassadör Henrik von Eckermann, som kom tvåa i samma 1,50-klass. Andra namn var dressyrryttaren Emma Jönsson, Carl Hedin och Cecilia Kristoffersen.
– Och så ledaren för hoppdelen av akademin, vår alldeles egna Fredrik Spetz. Jag presenterade honom just så och det blev ett väldigt jubel, säger Johanna Halldén.
Hon slogs av vilken varm stämning det var under träffen.
– Det var så hög energi och deltagarna var så duktiga på att knyta kontakter och få med alla. Så go´ energi! Så mycket prat! Alla var med i en stor gemenska redan från börkan. Det var min ambition och det lyckades, tack vare deltagarna som bjöd på sig själva och skapade gemenskap, säger Johanna Halldén.

Föräldrar fick egen föreläsning
Övriga ämnen var ”Stoppa hältan” med samarbetspartnern Agria, liksom ”Regler vid transport av häst” med partnern Umesläp. Mattias Gårdlund föreläste om regler vid hästhållning, och eleverna fick lära mer både om mental och fysisk träning.
Föräldrarna fick en föreläsning av Cecilia Kristoffersen, Anette Svanberg och AnnCatrin Carlsson, om förälderns roll när en ungdom tävlar.
– Det var superuppskattat, med mycket gruppdiskussioner om hur man kan stötta sin ungdom och tänka i olika sammanhang. Alla brottas med samma saker, hur det är att förlora och vinna, till exempel, säger Johanna Halldén.
Ett annat ämne för dagen var tävlings- och träningsupplägg, utifrån olika perspektiv som förälder, ryttare och tränare. Andraklassarna fick en uppskattad stund med Kristian von Krusenstierna på temat tävlingsplanering.