Finalklart för Future Stars

Nu är det klart vilka sex ekipage som fått de efterlängtade finalbiljetterna till DressagePower Future Stars där finalen går under Sweden International Horse Show första helgen i december.

– De unga hästarna är vår framtid. Vi vill ge dem de bästa förutsättningarna att förbereda sig för de stora arenorna. Att få lov att rida i Friends Arena är bra träning för hästarna och en viktig erfarenhet för ryttarna, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare DressagePower.

 Sveriges bästa sju- till nioåriga hästar har sedan årsskiftet kvalat vid nationella FEI Prix S:t Georges klasser och de sex bästa är nu klara för den stora finalen under Sweden International Horse Show. Finalen består av två dagar, där ekipagen dag ett rider FEI Prix S:t Georges och dag två FEI Intermédiaire 1 Kür.

Framgångsrika unghästryttaren Emilie Nyreröd har varit med i finalen ändå sedan tävlingens start och så även i år.

– Det här är tredje gången jag rider finalen av Future Stars och andra året i rad med Floppy Disc. Det är en fantastisk möjlighet för både häst och ryttare att samla rutin och erfarenhet för framtiden och det är en helt magisk känsla att rida in på arenan. En månad kvar nu och som jag längtar, säger Emilie Nyreröd.

 

Följande är klara för final:

Anna Österberg – Rolecz

Rebecca Mauléon – Divine

Emilie Nyreröd – Floppy Disc

Sofie Lexner – Fame

Stefan Jansson – Kitaro SB

Jeanna Högberg – JH´s Daenerys

Bild på segraren 2017 Marina Mattsson & Quartermain