De åtta finalisterna klara

Åtta finalister klara till finalen av LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy 2018

Den 28 oktober är det dags för final av Young Rider Trophy och nu är det klart vilka åtta som lyckats ta sig hela vägen till Linköping. I topp hittar vi framgångsrika Evelina Söderström med Weihenstephaner.

– Planen är att träna mycket på min och Weines kür och se till att vi är fit for fight inför finalen. Vår största styrka tillsammans är att vi känner varandra väldigt bra, säger Evelina Söderström.

Det är ett gäng rutinerade Young Riders, ryttare upp till och med 21 år, som sedan januari kunnat kvala till årets omgång av LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. Klasserna de har kvalat i är S:t Georges eller Mästerskapsprogrammet MSV A (för unga ryttare). När det är dags för final i Linköping ska de rida kür för unga ryttare.

– Vi vill erbjuda våra ungdomsryttare en chans till en tävlingsform i skarpt läge, speciellt att träna på att rida en kür.  För publiken blir det ett tillfälle att se våra mest talangfulla ungdomar rida dressyr när den är som bäst, nämligen till musik, säger Peter Härnstam, projektledare DressagePower.

I finalen startar samtliga ekipage om på noll. Följande åtta är klara för final:

Evelina Söderström – Weihenstephaner

Lina Dolk – Languedoc

Jennifer Lindvall – Bobcat

Lovisa Wessblad – Adobe MB

Emma Packendorff – Double Diamond

Klara Svenberg – Bon Geste

Ludwig Wilken – Capo Knight

Matilda Illerfelt – Patriek

Tack vare vår samarbetspartner LiveArena kommer finalen att livesändas på vår TV-kanal DressagePower TV.

Glöm inte att följa oss:

Facebook: DressagePower

Instagram: DressagePowerab