Finalisterna i Grand Prix är klara – här är hela listan

I går reds det sista kvalet i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Det blev Minna Telde och Isac som knep förstaplatsen och därmed prischecken på 25 000 kronor. Deras kür till Queen-musik gav 75,600 procent denna gång.
Minna leder listan över vilka 12 ryttare som får rida final i Linköping i oktober med ett sammanvägt resultat på 75,325 procent.
Tvåa på listan över finalister är Johanna DueBoje och Mazy Klövenhöj med 74,509 procent. Tredjeplatsen innehas just nu av Gunilla Byström och Vectra, som har ett sammanvägt resultat på 73,121 procent.

På fjärdeplatsen hittar vi Denise Ljungqvist, 25-åringen som gjort strålande resultat under sitt första år som senior.
– Det har känts bra, tycker jag. Jag är nöjd att komma till final, det var planen. Men man vill gärna ligga lite högre upp, kanske, säger Denise.
Nu laddar hon inför finalen på Linköpings fältrittklubb den 27 oktober.
– Jag laddar på som jag gjort inför de andra tävlingarna. Jag ska rida på Flyinge om två veckor, efter det ska jag vässa upp min kür med lite svårare grejer så att jag får upp min procent lite till.
Denise lovordar helgens tävlingar på Djursholm.
– Det var jättefina tävlingar, väldigt bra med stort engagemang och mycket publik. Det var jättekul att ha publiken med sig i küren.

Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare, är nöjd med nivån på ritterna.
– Startfältet i år för touren har varit något mindre än i fjol, men vi har haft en mycket högre klass på årets deltagare. Nu ser vi fram emot en spännande finalhelg med många fina ritter –och kanske några som spänner bågen ännu lite mer i sin kür, säger Peter.
Vinnaren i finalen åker hem med hela 100 000 kronor i prissumma.

Ekipage som går till final:
Minna Telde – Isac
Johanna DueBoje – Mazy Klövenhöj
Gunilla Byström –Vectra
Denise Ljungkvist – Soéga
Paulinda Friberg – Di Lapponia T
Alva Lander – Herbie Hancock Graftebjerg
Sandra Dahlin – Ichi
Caroline Carlstedt – Chack CC
Louise Sätterman – Alex
Anna Svefors – Rhojan
Anette Christensson – Fortender
Terese Klintström – Don Sanchez