Filippa Norrman blev bästa Young Rider i DressagePower-finalen

Det blev en tuff match bland de Young Riders som tagit sig till final i LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. Filippa Norrman och H.S Indigo (SWB f. -09 e. Skovens Rafael-Weltman) knep förstaplatsen under finalen i Linköping.
– Det känns helt fantastiskt. Vi hade en liten miss i piruetten och i sista ökningen, men annars kändes det bra, säger Filippa.
Trodde du att du skulle vinna?
– I den här sporten vet man aldrig och det är väldigt många bra tjejer med, säger Filippa.
I NM i somras red Filippa i det svenska YR-lag som tog guld. Hon tränar för Liane Wachtmeister genom Plantskolan, och på hemmaplan tränar hon för sin mamma Katarina Lundgren och Caroline Darcourt.

Tvåa i finalen kom Evelina Söderström med sin Weihenstephaner. De två vann finalen i DressagePower Young Rider Trophy förra året, men fick se sina 71,992 procent slagna av Filippa Norrmans 72,050 år 2019.
– Det känns ändå bra, min häst var väldigt het, även om han är 21 år gammal. Vi fick lite missar på grund av energin, säger Evelina.

Varför startade då DressagePower en tävling för Young Riders? Vi tar frågan till Peter Härnstam, grundare av DressagePower.
– Vi vill erbjuda våra ungdomsryttare en chans till en tävlingsform i skarpt läge, speciellt att träna på att rida en kür. För publiken blir det ett tillfälle att se våra mest talangfulla ungdomar rida dressyr när den är som bäst, nämligen till musik, säger Peter.

Resultat i DressagePower Young Rider Trophy:

  1. Filippa Norrman – H.S Indigo: 72,050
  2. Evelina Söderström- Weihenstephaner: 71,992
  3. Klara Svanberg – Bon Geste: 70.958
  4. Lovisa Wessblad – Adobe MB: 69,417
  5. Matilda Illerfelt – Bento D: 68,567
  6. Beatrice Ivarsson – Charles: 68,467
  7. Hannah Rosendal – Beau-Amor: 66,308
  8. Emma Tegelskär – Tyfonina: 64.850

Resultat i detalj hittar du här.