Favoriterna höll för trycket

Morgondagens stjärna blev inte helt oväntat den fantastiska fuxen Quartermain, fint lotsad av sin duktiga ryttarinna, Marina Mattsson. Trots lite spänning för dagen levererade de en fantastisk kür med fina kvalitéer.

– Quartermain går från klarhet till klarhet och jag ser verkligen fram emot framtiden tillsammans med honom, säger Marina glatt i sin segerintervju.

Sist och och favorittippad, allas ögon riktades mot Marina Mattsson och Quartermain när de som sista ekipage i DressagePower Future Stars äntrade Friends Arena. De fick en lite hackig start med några små missförstånd, men hittade snabbt tillbaka till harmonin igen.

– Det är nästan overkligt att jag får rida en sådan här fantastisk häst. Nu ska några bitar falla på plats under vinterträningen, så satsar vi på att starta Grand Prix nästa år, säger Marina.

Gårdagens spänningar var för de allra flesta bättre i dagens finalklass som gick i Intermédiaire Kür. Stefan Jansson och Locatelli fick en fin revansch från gårdagen och levererade ett fint program med härligt uttryck.

Jeanna Högberg och Fiorucci HT kom även i dag på en välförtjänt andra plats, trots några missar.

– Han tycker fortfarande att det är lite läskigt på de här arenorna, berättar Jeanna. Trots att vi var inne i morse och matade honom med godis vid bokstäverna, reagerar han ändå när vi kommer inte på banan sen.

Närmst väntar vinterträning även för detta ekipage:

– Sedan får vi se vad han är redo för, om det blir Lövsta eller internationell Grand Prix, säger Jeanna.

Resultat DressagePower Future Stars

  1. Marina Mattsson – Quartermain 76,225 %
  2. Jeanna Högberg – Fiorucci HT 73,600 %
  3. Emilie Nyreröd – Floppy Disc 73,100 %
  4. Kristian von Krusenstierna – It´s ad Hoc 71,950 %
  5. Stefan Jansson – Locatelli 71,100 %
  6. Sofie Relander – Barcelona MW 70,325

Du hittar alla ritter samt eftersnack på DressagePower TV

Glöm inte att följa oss:

Facebook: DressagePower

Instagram: dressagepowerab