Efterlängtad dressyrtävling med final i Friends Arena

Äntligen är den här – tävlingen som ska fylla tomrummet mellan unghästchampionaten och Grand Prix. Dressage Power Future Stars är en tävling för 7-9-åriga dressyrhästar med höga ambitioner, då finalen avgörs på Friends Arena under en av Europas största hästfester – Stockholm International Horse Show.

Det nya eventbolaget Dressage Power, med dressyrprofilerna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna i spetsen, inleder sin satsning på svensk dressyrsport genom att starta upp tävlingen Dressage Power Future Stars.

– Jag möter ofta fina unghästar på de svenska banorna, sen är det ett stort glapp mellan årgångsklasserna och till exempel Lövsta Future Challenge och Grand Prix. Det finns inget forum för den ålderskategorin och inga stora tävlingar eller cuper för de som är för gamla för unghästklasser men för orutinerade för de stora klasserna och mästerskapen. Vi kan genom denna tävling behålla fler fina hästar i landet, både uppfödare och hästägare får ett helt annat intresse att behålla hästarna i Sverige och hos hos de svenska ryttarna, säger Peter Härnstam.

Ett minskat glapp mellan årgångsklasserna och tävlingar som Lövsta Future Challenge och Grand Prix ska gynna svensk ridsport dels på kort, men framför allt på lång sikt.

– Den här tävlingssatsningen är ett led i arbetet för att så många som möjligt av våra fantastiska ryttare, hästar och hästägare ska vilja stanna inom Sveriges gränser. På så vis kommer dressyrsporten att utvecklas och stärkas. Det kommer helt enkelt bli bättre och roligare att vara engagerad i svensk dressyrsport, säger Kristian von Krusenstierna.
Dressage Power Future Stars

Är man anmäld till tävlingen gäller alla nationella FEI:s Prix S:t Georges 2009 som kvaltävlingar mellan den 24 juni och 30 oktober 2016. Man får som mest ha ridit sex kval, varav de två bästa resultaten är de som kommer att räknas. Resultaten skickas in, och de sex bästa 7-9-åringarna väljs ut och får göra upp om segern på Friends Arena under årets upplaga av Stockholm International Horse Show. Finalen går dessutom i Intermediaire I kür. För att få delta måste ekipaget vara kvalificerade för regional Msv: A. Tävlingsregler och anmälan hittas på svenska ridsportförbundets hemsida från den 7 juni.

För mer information:

Peter Härnstam
peter@peterharnstam.se
070-8366694

Kristian von Krusenstierna
info@kristianvk.se
070-5475557