Dubbla finaler i helgen

Dubbla finaler för DressagePower väntar i helgen på Smedstad Ridcenter i Linköping

I helgen avgörs både LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour och LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. En ryttare har lyckats slå sig in i båda finalerna och det är stjärnskottet Lina Dolk:

– Båda hästarna känns bra, så jag är riktigt laddad inför en härlig dressyrhelg där det ligger mycket prispengar i potten, säger hon.

Finaldags för två av Sveriges största tävlingar för seniorer och young riders arrangeras i helgen på Smedstad Ridcenter i Linköping. Båda klasserna rids i kür, ett egenkomponerat program med musik till.

I Grand Prix Touren ligger historiska prispengar i potten med hela 100 000 kronor till segraren. Satsningen uppskattas av många, men kanske framförallt av ryttarna.

– Jag kan inte ens beskriva min glädje till det. Tack och åter tack till sponsorerna. Det de gör för för dressyren i Sverige är fantastiskt, säger Charlotte Haid-Bondergaard.

Spännande startfält

Idel välkända namn finns med i startlistan till Grand Prix så som fjolårets segrare Paulinda Friberg, Jeanna Högberg och Charlotte Haid-Bondergaard.

När det gäller Young Rider klassen så finns förutom Lina Dolk den just nu mycket formstarka Evelina Söderström med.

– Det är två starka startfält och det kommer att bli tajt i toppen. Tror många är sugna på att stå överst på prispallen denna gång efter tuffa kval under året. Vi ser fram emot bra sport och vackra kürprogram, säger Kristian von Krusenstierna, projektledare DressagePower.

Upplev kvalet via LiveArena

Tack vare DressagePowers partner LiveArena kan man uppleva finalerna live via DressagePower TV om man inte har möjlighet att vara på plats.

Besök DressagePower TV för mer information.