DressagePowers online-bedömning hyllas

När DressagePower arrangerade Online Dressage & Jumping var det ett osäkert kort. Hur skulle det upplevas att rida programträning online, eller en bana via kamera? Nu har vi fått facit; en mängd peppande kommentarer där en del vill se liknande arrangemang även i framtiden.
– Vi har tyckt väldigt mycket om upplägget. Vår dotter Milla är otroligt flitig och ambitiös men hon kämpar med tävlingsbiten och har svårt att hålla ihop nerverna. Att få göra hela tävlingsmomentet hemma har varit otroligt nyttigt för henne, säger Louise Blomqvist-Lenz.

Milla Blomqvist-Lenz.

Hon och dottern har uppskattat att protokollen varit så utförliga, och de har sett på filmerna och gått igenom protokollen samtidigt.
– Tidigare har det hänt att Milla fått en trea på galoppen och sträckt upp en näve i luften och gått ut. Men nu fick hon en trea i galoppen och red ändå vidare, och fick ändå 70 procent totalt. Att man måste rida vidare hur det än går och att det går att jobba upp procenten är en sådan mental grej som hon insett, säger Louise Blomqvist-Lenz.

Milla var den enda ryttaren som var med i alla fyra programridningstillfällena. Det finns en vuxen ryttare som hunnit med tre, Johanna Hammarstrand i Sundsvall.
– Det var hur bra som helst, jättekul! Det var nyttigt att få rida för andra domare. När man kommer upp i klasserna här i norr är det nästan alltid samma domare, säger Johanna Hammarstrand som bor i Sundsvall, säger Johanna Hammarstrand.
Johanna försökte göra allt så som det går till på en tävling i vanliga fall; red fram i ett ridhus och programmet i ett annat. Dressyrstaket fanns på plats.
– Jag var med för att stämma av hur vi låg i träningen och få bedömningar från nya domare.

Grundarna av DressagePower är nöjda med tv-sändningarna och responsen, men vet inte hur det kommer att utvecklas framöver.
– Vi är inte färdiga med ”online” – men  i vilken form och hur det kommer att se ut kan vi inte i dagsläget avslöja. Men online från DressagePower tillsammans med LiveArena är här för att stanna, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

Några av kommentarerna om dressyrbedömningen:

  • ”Tusen tack, väldigt trevligt arrangemang!”
  • ”Detta har varit så bra för dottern. All heder till er som ordnat detta.”
  • ”Tack så mycket! Väldigt roligt initiativ!”
  • ”Jag vill börja med att tacka dig/er för att ni skapat denna fantastiska möjlighet. Det betyder så oerhört mycket att få fokusera på något helt annat än det som annars präglar allas vår vardag nu.”
  • ”Så roligt vi haft med onlinetävlandet! Tack för att ni ordnar!”
  • ”Tusen tack för dessa online tävlingar. Superbra och roligt. Hoppas att ni hittar på något liknande igen. Varit en toppen idé för dottern som blir så nervös på riktiga tävlingar. Hon har fått träna på tävlingsförbereda och rida tävlingsklädd. Hon hade ju gärna deltagit i er akademi om hon inte blivit så nervös, så återigen….. Supertack för detta.”

Några av kommentarerna om bedömningen i hoppning:

  • ”Tack för en bra och rolig tävling!”
  • ”Stort Tack!”
  • ”Så skoj med denna tävling. Synd att vi såg det så sent. Det är så få tillfällen av bedömningstävling så vi blev jätteglada över detta initiativ!”
  • ”Roligt, vi hoppas ni arrangerar fler tävlingar som denna i framtiden!”