DressagePower storsatsar på barn och ungdomar

Nu lanserar vi vår nya barn- och ungdomssatsning DressagePower Academy. En rikstäckande teoretisk utbildning för dressyrintresserade barn och ungdomar mellan 12-21 år med sikte på att ta sig till landslaget.

– ”Det här är den största satsningen på barn och ungdomar i svensk ridsports historia. Vi är stolta över att gå i bräschen när det kommer till att satsa på teoretiska kunskaper som komplement till den mer praktiska ridningen,” säger Peter Härnstam, grundare & ägare av DressagePower

DressagePower Academy har som mål att fylla det teoretiska kunskapsglapp som finns mellan ridskola och landslagsuppdrag. Grundutbildningen kommer att vara på ett år och riktar in sig på fyra områden; hästens handhavande och välbefinnande, träning och tävling, ryttarens hälsa samt ryttarens interaktion med andra.

Utbildningen har plats för upp till 300 elever per år och deltagarna delas in i fyra regioner, beroende på var i landet man bor. Efter den ettåriga grundutbildningen kommer eleverna erbjudas att söka vidare till en fördjupande påbyggnadsutbildning.

– ”Genom att stärka barn och ungdomars teoretiska kunskaper kommer Sverige på sikt ta fler mästerskapsmedaljer internationellt, något som ligger i helt i linje med DresagePowers övergripande vision,” säger Kristian von Krusenstierna, grundare & ägare DressagePower.

Mer information om ansökan finns här: DressagePower Academy

Följ oss på sociala medier för senaste nytt:
Facebook | Instagram