DressagePower pausar tävlingar på grund av coronaviruset

Från och med söndag den 29 mars pausas DressagePowers tävlingar. Detta på grund av läget med coronavirus. Det handlar om DressagePower Future Stars, Junior Trophy och Senior Trophy. Dessutom berörs LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy. Sedan tidigare är starten av årets upplaga av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour framflyttad.
De som redan ridit kval behåller sina resultat och kan tillgodoräkna sig resultaten när kvalen sätter igång igen.
– Vi hoppas att det är så snart som möjligt. Finalen är i mitten av november, vi tror att det kommer att finnas gott om tid att kvala, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

Svenska Ridsportförbundet meddelade den 27 mars att tävlingar ställs in efter regeringsbeslutet om att alla sammankomster med mer än 50 personer förbjuds.
– Det var väntat. Vi hade själva tänkt dra i bromsen, för vi ser att det inte är hållbart med fortsatt tävlande med tanke på utvecklingen av coronaviruset. Att åka runt på nationella tävlingar då en del har uppstallning och bor över stämmer inte överens med gällande rekommendationer. Det är ett ansvar man måste ta som arrangör, att inte uppmuntra folk att resa, säger Peter Härnstam.
Han och Kristian von Krusenstierna, den andra grundaren av DressagePower, hoppas att deltagarna fortsätter att träna och inte tappar fokus nu när det är paus i tävlandet.
– Se till att träna nu och vara ännu bättre när tävlingar dra igång igen, det går fortare än vi anar tills vi möts på tävlingsbanorna igen, säger Peter Härnstam.