DressagePower + LiveArena = dressyr-tv

Med hjälp av LiveArena kan DressagePower sända tävlingar, clinics och intervjuer i DressagePower TV. DressagePower Academy använder sig också av LiveArenas tv-möjligheter. Men vad är då LiveArena? Vi ringde upp Jesper Eriksson, en av grundarna av företaget, för att få lite koll.

– Vi bygger teknik för video via internet. Vår målsättning är att alla organisationer och företag ska kunna starta en egen tv-kanal med våra lösningar, säger Jesper Eriksson.

Andra organisationer som sänder via kanaler hos LiveArena är till exempel Läkare utan gränser och Svenska Hockeyförbundet.

– Hockeyförbundet sänder hockeymatcher från flera hundra arenor för att den som inte kan resa dit ska kunna följa barn och barnbarn. Det är samma sak med DressagePower, släktingar och intresserade kan se tävlingar live, säger Jesper Eriksson.

Samhällsnytta

Han berättar att det är spännande med teknik i framkant, men att det också finns en drivkraft i att arbeta med något som ger samhällsnytta.

– Till exempel opererar världens bästa kirurger inom robotkirurgi live via vår kanal. Det är ett sätt att vidareutbilda kirurger och nå fler på en och samma gång, långt mer effektivt än att åka runt i världen och utbilda på de olika sjukhusen.

De hinner inte utbilda så många läkare på plats, men nu kan läkarstudenter lära sig den här vägen.

Samarbetet mellan kanalen och tävlingen kom till av ett gemensamt intresse, berättar Jesper Eriksson.

– Det finns ett gemensamt intresse för djur, hästar och ridsport, och en koppling till att fler ska kunna ta del av dressyrsporten. För DressagePower är det ett sätt att marknadsföra och låta fler ta del av sin verksamhet, och för oss är det en möjlighet att synas. Finns vi med i ridsportvärlden kanske fler vill göra samma sak.

Lätt att använda tekniken

Tanken med LiveArena är att det ska vara lätt att göra tv.

– Vi har en playtjänst som ska vara lätt och smidig att hantera. Man ska klara av att göra alla delar själv och inte behöva hyra in en massa tekniker och specialbussar o.s.v. för att sända live. Det räcker med en ryggsäck med surfaceplatta och kamera i.

Just nu jobbar LiveArena med något som låter som ridsportens dröm: självproducerande tv. Tänk att bara sätta upp en kamera i ridhuset, som följer dig och zoomar och klipper helt automatiskt, medan en tränare på annan ort kan följa och kommentera.

– Det finns redan en sådan lösning för konferenser. Men under hösten ska vi starta en sådan lösning för sport. Men olika sporter behöver olika lösningar, så det kan ta lite tid innan alla sporter finns med, säger Jesper Eriksson.

Du hittar DressagePower tv här.

Vill ni veta mer om LiveArena och hur ni själva kan sända eller starta en egen TV-kanal, kontakta Peter Härnstam på DressagePower.