DressagePower lanserar Academy för seniorer

Hittills har den som velat delta i Academy Dressage & Jumping behövt ha en ålder mellan 12 och 21 år. Nu lanserar DressagePower en Academy Dressage & Jumping Senior för alla mellan 22 och 100 års ålder – Sveriges största ryttarutbildning för seniorer.
– Vi startar den här utbildningen eftersom många vuxna hört av sig och undrat om de kan få vara med i Academy. Vi är väldigt glada att kunna göra den här lanseringen, säger Peter Härnstam, en av DressagePowers grundare.

I utbildningen ingår fyra fysiska träffar och åtta digitala. Huvudämnen är ”hästens hantering och välfärd”, ”träning och tävling”, ”ryttarens hälsa” och ”ryttarens interaktion med andra”.
– Bo Jenå kommer att föreläsa om häst vid hand, tömkörning och longering. Emma Emanuelsson och Fredrik Spetz finns med kring hoppningen, och jag och Kristian von Krusenstierna är koordinatorer för dressyren, säger Peter Härnstam.

Dessutom har Academy egen PT, mental tränare, foderrådgivare och kostrådgivare. Utöver detta kommer veterinärer, hovslagare med flera att delta.
– Vi har en väldigt duktig kompetens och väl meriterade föreläsare.

Öppen för alla

Utbildningen är öppen för alla med ridsportintresse.
– Man ska ha tillgång till häst så att man har möjlighet att praktisera kunskapen man får i verkligheten. Men även för den som går på ridskola är det här jättebra, och då har man ju också tillgång till häst, säger Peter Härnstam.

Kostnad för utbildningen är 19 500 kronor.
– Man får väldigt mycket för pengarna; ett nätverk, man får lära av de bästa plus inspiration och massor av kunskap. Det ingår också erbjudanden från våra partners, profilplagg och så vidare, säger Peter Härnstam.

Och kunskapen behövs, menar Fredrik Spetz, koordinator för Jumping:
– Allt fler köper häst tidigare utan att ha ridskola eller annan kunskap som bakgrund.

Avsutten teori kan också ge livet med häst ett mervärde.
– Det gäller också att skapa en bra relation till sin häst. Fokus hamnar lätt på ridningen, det är minst lika viktigt att förstå och lära sig ta hand om sin häst, säger Kristian von Krusenstierna, koordinator för Dressage.

Läs mer här.